Zastavte se na karamelizovaný svařák a pečené kaštany v Obecním domě

Pavel Fryml

Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Obecní dům funguje jako významné kulturní centrum, kde se pořádají koncerty, výstavy, konference a další společenské akce. Je přístupný veřejnosti, a to jak formou prohlídek s průvodcem, tak i díky restauracím, kavárnám, které v budově sídlí. Jako podzimní menu „do okénka“ byl vybrán karamelizovaný svařák a pečené kaštany.

 

Svařené víno neboli svařák je oblíbený nápoj v České republice, zejména v zimních měsících. Jedná se o svařené víno, které se připravuje z červeného vína s přídavkem koření, cukru nebo medu a ozdobené plátkem pomeranče. A navíc, svařák se dá i flambovat.

Ke svařáku se výborně hodí pečené kaštany, tradiční podzimní pochoutka, která se často připravuje a prodává na trzích v podzimních a zimních měsících. Jejich vůně a chuť jsou velmi charakteristické a navozují atmosféru blížící se zimy. Pečené kaštany mají dlouhou historii a jsou tradiční pochoutkou, která se pojí s mnoha kulturami, zejména v Evropě a Asii, kde jsou součástí různých slavností a vánočních trhů.

Ochutnávka nového menu proběhla v Obecním domě, v Tretter´s baru za účasti zajímavých hostů. Více se dočtete ZDE:

Nová Večerní Praha

0