Prezident Miloš Zeman odvolil. Z výrazu prezidenta je ale znát nejen vyčerpání

Jan Čížek

Miloš Zeman | Foto: Jiří Ovčáček
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Dnes se přesně ve 14 hodin otevřely volební místnosti. Volí nejen občané země, ale také politici. Mezi nimi i prezident republiky.

Již delší dobu se spekuluje o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana. Z nemocnice byl převezen přímo do Lán, kde odpočívá a je pod dozorem lékařů. Jeho přesný zdravotní stav dosud není znám.

Čtěte také: Řešit Zemanovo zdraví je obyčejný nenávistný hyenismus, říká Klausův spolupracovník

Dnešní Zemanova volba však vyvrací spekulace o tom, že prezident není schopen volit ze zdravotních důvodů: „Prezident republiky 🇨🇿 Miloš Zeman v pátek dne 8. října 2021 odvolil na zámku v Lánech ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky,“ sdělil mluvčí Kanceláře prezidenta. Miloš Zeman odvolil v obleku v křesle v Lánech. Z výrazu prezidenta je ale znát nejen vyčerpání, ale také bolest, kterou překonává.

Čtěte také: Zneužívání lékařské autority k politickým cílům, prezident Miloš Zeman se obrátí nejen s žalobou na příslušný soud

Zdravotní stav prezidenta nedovoluje další program, proto je i setkání Miloše Zemana s premiérem Andrejem Babišem v neděli více, než nejisté. Zda pověří vítěznou stranu, resp. lídra sestavením nové vlády se dozvíme v následujících dnech.

0