Neustále mně a Gottovi něco vyčítali, říká oslavenec Jiří Krampol

Alka Hájková

Oslavenec Jiří Krampol | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

„Definice srandy neexistuje, definice úspěchu ano,“ říká herec a dabér, který dnes slaví dnes 85. narozeniny. Narodil se ve stejném znamení jako Karel Gott. „Bavit lidi je strašně těžké. A je jedno, jestli jste zpěvák, herec nebo moderátor,“ říká oslavenec pro VIPosobnosti.cz.

„Narodil jsem se do doby, kdy Karel Gott začínal v divadle Vltava. Byl jsem o rok starší,“ začíná své vyprávění do nové knihy Příběhy z Trezoru moderátor Nikdo není dokonalý. Sám Mistr byl v tomto pořadu jeho váženým hostem.“  Dnes Gottovi někteří vyčítají, že v čase totality zpíval. Ježíš, a co měl dělat? Stejně jako ostatní nebo já.“

„Vystudoval jsem vysokou školu, za což jsem byl rád, protože abychom se na ni tehdy vůbec dostali, Gott se musel vyučit elektrikářem, já soustružníkem. Dnes se na to někteří, ti zarputilí, dívají úplně jinak. Proč jsme prý nešli rovnou na tyto školy? Protože nás tam z kádrových důvodů nevzali. To byly pořád nějaké rekvalifikace, jestli jsme, nebo nejsme dělnického původu,“ vzpomíná dál v připravované knize Krampol.

Jiří Krampol byl čtyřikrát ženatý. Herce proslavily především satirické scénky s Miloslavem Šimkem, Petrem Nárožným a Luďkem Sobotou, a tona  přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Svůj hlas propůjčil jako dabér francouzskému herci Jeana-Paula Belmondovi a po smrti Františka Filipovského začal s dabingem komika Louise de Funèse.

Více se o přátelství Jiřího Krampola a Karla Gotta dočtete v připravované knize Příběhy z Trezoru. Na knižním trhu se objeví letos na podzim.

 

Úryvek z připravované knihy Příběhy z Trezoru

1