Na břehu Vltavy už Světla vyprávějí. Děti uchvátí červená helikoptéra, dámy noblesní kočár

Jana Černá

Světla vyprávějí | Foto: Jakub Hájek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Ve čtvrtek se slavnostně rozzářily nádherné prostory nejvýznamnějšího přírodního koupaliště v metropoli, a to Žluté lázně. Hosté této společenské události měli možnost se také projet lodí po Vltavě až k Tančícímu domu. Pohled na světelný park s odlesky ve vodě byl opravdu dechberoucí.

Park Žluté lázně| Foto: svetlavypraveji

Prostor Žlutých lázní ozářilo 400 tisíc LED světel ve spojení s umem designérů a řemeslníků. Poskytl tak dokonalý zážitek pro celou rodinu, od dětí po babičky. Součástí parku je také speciální program pro nejmenší. Připravena je pro ně hra s mapou v areálu a také naši “Bezva” animátoři se spoustou her a zábavy v dětské vánoční tvořivé dílně. Samozřejmostí je dostatek barů a stánku s občerstvením, kde si můžete vychutnat skvělé jídlo a pití.

Světla vyprávějí | Foto: Jakub Hájek

Mezi téměř dvěma stovkami vystavených světelných objektů je bezpochyby dominantní replika Petřínské věže. Dosahuje výšky 9,2 metrů. Je široká 4 metry a váží úctyhodných 344 kg. Věž pokrývá neuvěřitelných 16450 LED diod. Děti budou bezpochyby milovat naši červenou helikoptéru. Tato do detailu propracovaná skulptura byla vyrobena jen ve dvou kusech a najít ji můžete v Praze a nebo v německém Chemnitzu. Vrtulník je dlouhý 6 metrů a vysoký 4,5 metrů. Váží 199 kg a pokrytý je 6610 LED diodami. Stroj je otevřen návštěvníkům. Děti si v něm mohou hrát a vy získáte ty nejoriginálnější fotky, třeba pro novoroční PF vaší rodině.  Třetí dominantou pražského světelného parku je naše největší labuť. Tento symbol lásky a věrnosti dosahuje úctyhodných rozměrů. Labuť měří na výšku 4 metry, váží 153 kg a její tělo je pokryto 8215 LED diodami.

Přijďte zažít světelný park s nezapomenutelnou atmosférou. Kombinace ručně vyráběných světelných soch, dekorací a fotopointů spolu s hudbou, jedinečným příběhem a spoustou zábavy nejen pro nejmenší, vás přenese do kouzelného rozzářeného světa klidu a pohody. V rámci expozice Světla vyprávějí si můžete užít například i Halloween.

 

Součástí parku je také speciální program pro nejmenší. Připravena je pro ně hra s mapou v areálu a také naši “Bezva” animátoři se spoustou her a zábavy v dětské vánoční tvořivé dílně. Samozřejmostí je dostatek barů a stánku s občerstvením, kde si můžete vychutnat skvělé jídlo a pití.

1