Léto Michala Davida? Od Indie až po Saint Tropez

Jana Černá

Michal David u klavíru | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Hitmaker Michal David je nejen vášnivý gurmán, ale také oblíbený zpěvák. Svůj diář má naplněný i přes léto. Před odjezdem do Karlových Varů si zpěvák ale udělal čas, aby přišel ke své letité kamarádce na indický oběd. Před lety k ní místo Michala dorazil telegram. Potom už ho čeká cesta do Londýna a na konci léta domů na Tenerife.

Alka Hájková a Michal David | Foto: Marek Sodoma

„Neskutečně jsem si pochutnal, Alka vaří skvěle. Polévka i kuřecí na kešu s mangem nám s Marcelou moc chutnalo,“ vysekl poklonu David. „Povídali jsme si převážně o Indii, ze které se Alka nedávno vrátila. Věnovala mi svoji knihu, kterou o své zemi právě dopsala. My jsme ji s Marcelou ještě nikdy nenavštívili, i když je fakt, že v roce 2004 jsme s Karlem Gottem byly na Maledivách, vlastně kousek od ní.“

Po obědě Michal David neodolal a usedl na chvíli u klavíru své kamarádky, aby zahrál několik svých hitů. „Když člověk má piano, možnost hrát, měl by se tomu věnovat,“podotkl hitmaker, který patří mezi jazzovou špičku. „Já jsem měl rád jazz. V šestnácti letech jsem dostal ocenění Muzikant roku na Pražských jazzových dnech a na piano jsem hrával velmi dobře, ale mě by to neuživilo,“ prozradil do nové knihy Alky Hájkové o Karlu Gottovi.

Michal David u klavíru | Foto: Alena Šulcová

 

„Jsem ráda, že si Michal našel čas. I když bydlí, jak se říká za humny, je časově neskutečně vytížený. My se známe od mých asi 20 let. Vážím si našeho letitého přátelství. Obdivuji Míšovu energii, pracovní entusiasmus a především to, že kdykoliv něco řekne tak to splní,“ řekla o přátelství s Michalem Davidem producentka a spisovatelka Alka Hájková. „Když nám bylo právě kolem těch dvaceti, měl Michal za mnou dorazit. Bohužel to ale nestihl. Omluvil se tak, že poslal telegram. Tehdy ani pevná linka nebyla samozřejmostí, natož mobil. Míša byl vždycky vůči mně slušný,“ zavzpomína producentka.

Hned od své kamarádky zamířil Michal David do Karlových Varů. „Tady budu zpívat s kapelou pro Big Board. Ale to je uzavřená párty, kde bude vystupovat jako předkapela Tomas Anders. Mými hosty budou Peter Nage a Damichi. Poté odlétám na pár dní do Londýna. Shodou okolností právě tady s Marcelou navštěvujeme také indické restaurace, kterých je to spousta,“ nastínil svůj další program pro VIPosobnosti.cz David.

 

„Pak mě čekají ještě nějaké fesťáky. V srpnu zpívám v Plzni a v Ostravě jako předskokan před D J Bobem. To už je naše druhé spolupráce, zase si mě vybral, což je pro mě samozřejmě pocta, protože on je hvězda minimálně evropského formátu.“

Mezitím ale Michal David oslaví 14. července své narozeniny, a to v Saint Tropéz. „Práce mám pořád hodně, jsem za to rád. Chystám nové album Funky 2 i překvapení ke svým 65 narozeninám.“ Zbytek léta už pak stráví s rodinou ve své vile na Tenerife.

 

0