Karel Gott: Jsem rád, že vám životy zneužívaných dětí nejsou lhostejné

Autor: Alka Hájková

Karel Gott | Foto:omnimedia.cz
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Ve čtvrtek se v pražském hotelu Le Palais konala dobročinná aukce medaile, která je věnována letošnímu jubileu zpěváka Karla Gotta. Slavnostním večerem provázel moderátor Petr Rychlý a výtěžek z aukce byl předán Nadaci Naše dítě.

Letošní oslavenec Karel Gott se této aukce osobně zúčastnil a před jejím zahájením si zazpíval se zpěvákem Janem Smigmatorem swingový duet s„Fly Me to The Moon“ . Od hostů sklidil jako vždy potlesk, ale také obdiv za lidskost a přístup k dětem, které nemají to štěstí vyrůstat ve spořádaných rodinách a které tak trpí nejen fyzicky, ale i psychicky. Sám Karel Gott mimo jiné během slavnostního zahájení řekl, že neváhal ani chviličku, aby výtěžek medaile s jeho portrétem dostaly ti nejpotřebnější, děti. „Jsem rád, že vám životy zneužívaných dětí nejsou lhostejné“, pronesl zpěvák na adresu těch, kteří se dražby zúčastnili a věnovali peníze na dobročinné účely.

Večerem všechny přítomné provedlo s noblesou moderátor a herec Petr Rychlý, který se toto ne právě příjemné téma snažil kultivovaně nadlehčit.

Na aukci se dražily mince s portrétem Karla Gotta jak stříbrné, tak zlaté. Největší, kilová mince měla hodnotu přes 1 milión korun. Nakonec se vybrala celková částka 100.000,-Kč. Šek s touto částkou předal ředitelce nadace Naše dítě Zuzaně Baudyšové ředitel mincovny Radek Šulta společně s Karlem Gottem. Zpěvákovi na oplátku věnovala ředitelka Nadace skleněné srdce z dílny luxusních skláren Moser.

Po skončení oficiální části akce byla pro hosty připravena tombola o zajímavé ceny. Jednu z nich vyhrála majitelka časopisu VIPosobnosti.cz, Alena Hájková. Převzala ji z rukou moderátora Petra Rychého. Neformální setkání se zpěvákem Karlem Gottem proběhlo na terase hotelu s krásným výhledem na Prahu.

0