Jiřina Bohdalová: Tomudle tomu já říkám, že bude brzy konec světa

Filip Buďák

Jiřina Bohdalová | Foto: se souhlasem Česká televize
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Oblíbená a stále dobře naladěná herečka Jiřina Bohdalová za měsíc oslaví v plné síle úctyhodné 92. narozeniny. Kdo herečce udělal radost a co ji vždycky nakonec postaví na nohy?

S humorem sobě vlastním a ironií komentuje v Show Jana Krause zprávy, které poslední dobou proběhly v médiích o jejím zdravotním stavu. „To je bezvadný, to člověka povzbudí a rád to čte,“ posteskne si. „Nebylo mi dobře, to je pravda, překonala jsem to díky panu profesoru Petru Neužilovi, tomu musím tady poděkovat, který se o mě staral. A není to proto, že jsem Bohdalová! On to dělá opravdu pro všechny,“ říká vděčně na adresu primáře kardiologického oddělení pražské Nemocnice Na Homolce.

Herečka Jiřina Bohdalová | Foto: se souhlasem TV Prima

Zatímco na divadle se musí šetřit, na své milované chalupě v Českém ráji je tomu naopak. „Já to tam miluju a dělám si tam skoro všechno sama,“ prozrazuje paní Bohdalová a s nadšením vykládá, jak si sedne na svůj oblíbený traktůrek a seká trávu. V technických vymoženostech tedy rozhodně nezaostává, protože má na chalupě mimo jiné robotický vysavač. „To mi koupil vnuk Vojtíšek, a já jí říkám Máňa,“ líčí vesele. „A Máňa v devět hodin – to mě fascinuje – se prostě odloupne a jde a uklízí. To je neskutečný.“

I když se tedy pokroku nebrání, přeci jen jí připadá, že už je toho chvílemi moc. „Tomudle tomu já říkám, že bude brzy konec světa. Nějak se mi toho zdá moc a jde to rychle,“ říká trochu pochmurně s tím, že i když je ve své podstatě optimistka, poslední dobou ji podobné černé myšlenky napadají častěji. „Taky je blbé počasí, to na to má taky vliv,“ dodává s tím, že nemá ráda zimu a málo slunce. „Já když překonám zimu, tak pak je to vždycky žrádlo,“ zasní se na samý závěr pořadu.

TV Prima

1