Jaký dárek věnovat, aby radost nezůstala jen na vaší straně?

Jana Černá

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

V tomto čase vybíráme vánoční dárky, abychom potěšili všechny, které chceme obdarovat. Přemýšlíme, čím bychom udělali druhým radost. Není však důležité, kolik dárek stojí, nejcennější je, že jsme si vzpomněli a darovali pozornost od srdce. Pokud se chcete trefit přesněji, vybírejte dárky sladěné s obdarovanou osobností. Vybírat můžete i podle profese. Podle jeho zájmů, vkusu, ale i potřeb. Váš dárek může být vtipný i praktický. Přitom vás nemusí finančně zruinovat. Jestli si nevíte rady, polože si otázku, jestli je váš protějšek fajnšmekr, gurmán, knihomol, milovník vážné hudby, sportovec nebo romantik?

Dárek pro muže

Dárek, který potěší | Foto: Pixabay

Gentlemen a byznysmen ocení hedvábnou kravatu, kožený diář, manžetové knoflíčky. Krásně může vypadat i kašmírová šála, kožené rukavice, nebo ponožky. Trendy jsou dnes i barevné, proto se nebojte experimentovat. Velmi hezkým dárkem je také pero nebo hodinky v dárkové krabičce. Sportovcům se bude hodit tenisová raketa, rybářský prut nebo permice na sjezdovku. Gurmánům kvalitní káva, kvalitní láhev whisky, koňaku. Parfém, holící pěnu, deodorant i peneženku ocení každý muž.

Dárek pro ženy

Vůně pro ženy | Foto: Pixabay

Také ženám můžete koupit knihu, dárkový koš s dobrotami. Kosmetiku, vonnou svíčku, ale i mobilní telefon a tablet. Nebojte se ani sexy a erotického prádla, ke kterému můžete přidat láhev sektu. Každá žena ocení šperk v podobě náušnic, náhrdelníku i prstýnku. Také hodinky můžou být správnou volbou. Záleží, jak svoji kamarádku, partnerku dobře znáte a máte její míry v oku. Věnovat můžete i poukazy na masáš, kosmetiku, pedikůru, romantickou večeři. Vše je o vašich finančích možnostech, fantazie i míře citu k obdarovanému.

Dárek pro děti

Kostky fantazii meze nekladou | Foto: Pixabay

Tak těch je všude nepřeberné množstí. Mají krásný design, barvy. Klasika jsou autíčka, autodráha, stavebnice, panenky, ale i dětské knihy.  Nezavalte ale své ratolesti přemírou darů, stejně si nakonec vyberou jeden, dva a ostatní zůstanou ležet v koutě.

Pro všechny můžete koupit společenské hry, karty, zájezd. Velmi hezké jsou i dárky ruční výroby. Ve fanztazii se meze nekladou.

Pokud můžete, vyvarujte se nechtěným dárkům, a to živým zvířátkům. Je to starost na mnoho let. Bylo by smutné, kdyby si na vás zvykla a po Novém roce skončila v útulku nebo na ulici. Taky nekupujte to, co se líbí jenom vám. Váš vkus může být odlišný, a tak radost z dárku může zůstat na vaší straně. Pokud jste obdrželi dárek, který se vám nehodí, nelíbí, nedávejte to najevo ani slovy, ani výrazem v obličeji. Ne každý má talent se správně trefit. Z takových dárků se stávají dárky putovní, tak jen pozor, aby se nevrátil opět k vám. Rozhodně nejdůležitější je, že jsme druhým stáli za čas, myšlenku, kterou nám věnoval a dárek koupil nebo vyrobil.

0