Felix Slováček stihl koncert na Moravě na poslední chvíli. Publikum muzikanta přivítalo bouřlivým potleskem

Alka Hájková

Felix Slováček a Josef Bouda | Foto: Marie Nezbedová, Josef Brychta
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Legendy československé populární hudby se sjely do jihomoravských Bučovic, kde se po letech setkaly na jednom pódiu. Právě tady se konal koncert věnovaný ženám, ve kterém Karel Gott Revival Morava hostil Felixe Slováčka a Jaromíra Mayera.

Tomáš Zbytek, Josef Bouda, Felix Slováček, Jaromír Mayer, Roman Verner | Foto: Marie Nezbedová, Josef Brychta

Oba legendární sólisté přijeli na pozvání formace Karel Gott revival Morava, která v začátku měsíce března oslavila 18. výročí svého založení a pyšní se podporou samotného Karla Gotta. Ten jí mj. věnoval v rámci oslav desátého výročí založení písemný vzkaz: ‚Radku a Josefe, dělejte dál lidem radost mými písněmi‘.

Nadšené publikum | Foto: Marie Nezbedová, Josef Brychta

Ještě hodinu před začátkem představení se Felix Slováček potýkal s komplikacemi na D1 u Brna. Mezitím se Jaromír Mayer věnoval zástupu fanoušků, kteří si pro podpis neváhali přijet do Bučovic až z Hradce Králové. Klarinetista nakonec dorazil včas a očekávaný koncert mohl začít.

V programu zazpíval své hity Hospůdko známa nebo Malý přítel z města N Jaromír Mayer. Tyto písně si zpívá už několik desítek generací, proto udělaly radost i dnes. Zpěváka, který léta spolupracoval s Karlem Gottem doprovodil Felix Slováček. „Jsem rád, že jsem se tady s Jaromírem opět setkal. Na Karla, který zemřel právě před pěti lety vzpomínám neustále. Nakonec melodie, které hraji, jsou toho důlazem,“ zavzpomínal pro VIPosobnosti.cz klarinetista.

Také v programu umělci zavzpomínali páté výročí odchodu Karla Gotta do pěveckého nebe. „Je mi líto, že se tohoto mimořádného koncertu nedožil tatínek. Zemřel na stejnou nemoc a ve stejném roce jako Gott,“ zavzpomínal s lítostí zpěvák Josef Bouda z moravského revivalu Karla Gotta.

Desítky legendárních písní zpíval doslova celý sál. Felix Slováček se představil nejen jako hudebník, ale i jako zpěvák. Účinkující uzavřeli noc legendární Hospůdkou známou, kterou společně zazpívali Jaromír Mayer, Josef Bouda a klávesista Radek Verner. Na soprán saxofon je doprovodil Felix Slováček.

Jaromír Mayer dorazil do Čech jen na skok. V polovině března se vrací do Kanady, kde dlouhodobě žije. Felix Slováček po úspěšném koncertě potvrdil účast v programu tradičního vánočního koncertu formace Karel Gott revival Morava, který letos v Bučovicích proběhne 22. prosince. Setkání legend proběhlo za laskavé podpory Jihomoravského kraje, spol. KPB Intra Bučovice, paní Dany Krištanové a dalších partnerů.

4