Dceru jsem neviděl čtvrt roku, posteskl si Rey Koranteng

Alka Hájková

Rey Korantneng | Foto: František Jirásek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Oblíbený moderátor si letošní Vánoce užíval v rodinném kruhu. Podle jeho slov jsou to pro něj vzácné chvilky. Dává si Rey Koranteng předsevzetí a čím ho dojala dcera Sofie? Nejen o tom exkluzivně pro VIPosobnosti.cz.

Rey, my jsme se potkali hned zkraje nového roku, a tak je nasnadě otázka, zda si dáváš na Nový rok nějaká předsevzetí?

Zásadně ne, protože Silvestr a Nový rok považuji za úplně běžný den. Stejně jako jakýkoliv jiný. Jen se změní letopočet a s Novým rokem se mění ceny a občas i výše daní (smích). Zásadní rozhodnutí mají podle mě přicházet, když je ně člověk připravený. Ne proto, že se mění letopočet.

A plánuješ, co bys rád uskutečnil v následujícím roce?

Tak o tom přemýšlím spíš na Vánoce. Je to podle mě čas, kdy sem máš mentálně pozastavit, zhodnotit uplynulý rok, podívat se na to, co tě čeká, potkávat se s kamarády, přáteli. Dohnat to, co člověk zanedbal přes rok. Silvestr je pro mě jenom technická záležitost.

 

Já o tobě vím, že miluješ rodinu, Vánoce. Ty jsi se o svátcích setkal po dlouhé době s nejstarší dcerou Vanessou, která žije už několik let mimo domov.

Ano. Vanessa žije v Dánsku a domů přiletěla už před Vánocemi. Když se sejde celá rodina pohromadě, je to vždycky zážitek. Osobně jsme se neviděli od léta. Asi čtvrt roku. Sice spolu mluvíme díky technologiím často, ale fyzický kontakt je nenahraditelný. Při štědrovečerní večeři jsme se sešli všichni dohromady i s mojí maminkou a přítelem nejstarší dcery. A prostřední dcera Sofča pronesla větu, která nás překvapila: „Víte, že to je vlastně poprvé za celý rok, co jsme se všichni sešli takhle pohromadě u večeře?“ To, že si to uvědomila právě dcera je dobré v tom, že si tyto vzácné chvilky nepřipomínají jen rodiče.

 

Rey Koranteng v rozhlasovém studiu | Foto: Miloš Kraus

A takhle krásně by měla fungovat rodina, že?

Ano. A k tomu jsou Vánoce.

Přichází čas plesů a s ním i tvoje moderace…

Už se na to těším. Myslím, že příští týden mě čeká už první moderace. Ale vždycky to musím sladit s prací, takže na prvním místě je televize. Když mám náhodou volno tak můžu odmoderovat nějaký ples. Jinak to nejde.