Co spojilo Jana Čenského a Karla Gotta?

Autor: Jan Čížek

Jan Čenský | Foto: archiv Jan Čenský
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

V čem je herec Jan Čenský oblíbený stejně jako zpěvák Karel Gott? Co je spojilo? Oba se od mládí pohybovali ve světlech ramp, která jim přinášela úspěch, poznání i radost. Co mají společného tito dva Mistři v oboru se dozvíte v nové knize Tanec mezi Mistry.

Zpěvák, který nás v roce 2019 opustil po sobě zanechal nesmazatelnou stopu v podobě písní, slova, ale také noblesy, elegance a vytříbeného chování. A právě společenské vystupování je taký z jedním charakteristických rysů herce, moderátora  Jana Čenského. Právě ten velmi dobře, stejně jako Gott ví, že dámám se ruka nelíbá přímo, ale pouze náznakem. Ví, kdy povstat, podat ruku to, že ženu je potřeba pustit do dveří ve většině případů první nebo fakt, že během komunikace se ruce nedávají na hrudi křížem. Velmi vytříbené chování měl také Karel Svoboda a další osobnosti, uvedené v knize Tanec mezi Mistry.

Karel Gott | Foto: František Jirásek

Nejen o těchto základních pravidlech společenského chování mezi Mistry vypráví autorka knihy Tanec mezi Mistry, Alka Hájková.V knize najdete mnoho dalších osobních i pracovních zážitků z bývalého ČSSR, vánočních koncertů Karla Gotta, o jejichž přípravách hovoří profesionál, režisér Jiří Adamec. Dozvíte se proč zpěváka vozil domů jeho pianista Pavel Větrovec, jak se snažil pianistovi Roklovi pomoci v jeho nemoci Felix Slováček a mnoho dalšího.

0