Chcete znát tajemství, čím a jak působíme na druhé?

Autor: Jana Černá

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Pocit, že nám někdo není sympatický a naopak známe všichni.  Každý z nás vysílá určité signály, které jsou druhým buďto příjemné nebo naopak.  Důležitou roli hrají vzájemné energie i naše sebeprezentace.

Naší vizitkou je nejen verbální a neverbální komunikace, ale také celkový outfit, úsměv, způsob intonace, komunikace a v neposlední řadě především to, co ze sebe vyzařujeme. Proto jsme vnímáni tak, jak se prezentujeme. Chceme-li být vnímáni důvěryhodně a pozitivně, pak je zapotřebí být ve vnitřní rovnováze, tedy v souladu sám se sebou . Nejen naše vnitřní naladění, ale také navenek bychom měli mít sladěné oblečení, účes, make up, boty, doplňky. To vše právě v souladu s naší duší, naším osobností tak, abychom se cítili dobře, sebejistě.

„Například v krásných lodičkách, elegantně oblečená a přitom dupat jako generál nám na příjemné image nepřidá. Ihned tím prozrazujeme určitou tvrdost, která právě není v souladu s naším oblečením. Pokud elegantně oblečený muž nepomůže ženě do kabátu, neotevře ji dveře, mluví vulgárně, rozhodně se o něm pak nedá říct, že je gentleman.“, vysvětluje profesní poradkyně, Alena Hájková.  Za oblečení, luxusní vizáž a plastické operace někteří schovávají své opravdové já. Někteří ho schovávají i za arogantní chování. Přesto všechno ale ze sebe vysíláme určité signály, které druzí vycítí a poznají, že naše prezentace nemusí být vždy shodná s tím, jací opravdu jsme. Pokud jsme vnímavý, poznáme, že se lidi prozradí často „neviditelnými“ detaily. Které to jsou?

vibrace

Ti, kteří si věří, jsou zdraví a sebejistí vibrují na vyšších frekvencích. Proto si k sobě přitahují lidi na podobných vibracích. Jsou to lidé, kteří si dokáží přitáhnout štěstí, zdraví či úspěch.

frekvence

Vlny, na kterých jsme naladěni a tím vysílám o sobě určité signály. Pod nízkými frekvencemi si můžeme představit vše, co je negativní: myšlenky, strach, nemoci, zášť, závist, apod.

jemněhmotné energie

Jsou o citu, o lásce, porozumění druhých, empatii, umění naladit se na druhé, ale i správný okamžik

vůně

Jemná energie, která nám říká, našeptává, jestli druhým voníme, nebo jsou nám z nějakých důvodů nepříjemní

chemie

Jiskra, která patří především k lásce. Cítíme, že on/ona je ta pravá, jsme naladěni na jednu vlnu. Je to afrodisiakum, které souzní s láskou platonickou, ale i fyzickou.

Jak se cítíme, myslíme, komunikujeme nebo se prezentujeme zásadně ovlivňuje náš úspěch, kvalitu života, štěstí nebo lidi, které si tak přitahujeme do života nebo je naopak od sebe odrazujeme. Určitě jsme všichni zažili chvíle, kdy nám byli jiní lidé nesympatičtí nebo naopak my jim, a to aniž bychom se vzájemně více poznali. Někdy na sebe nemusíme ani promluvit, a už cítíme, že si nebudeme vzájemně rozumět. Signálů, kterými nevědomky prozrazujeme své vlastní já je hodně. Mít sám sebe pod kontrolou není vždy správné, můžeme pak na lidi působit strnule, nepřirozeně. Právě přirozenost, je naší největší devizou.

0