Čeká vás noční let? Občerstvit se můžete v klidu až na letišti

Jan Čížek

Foto: Letiště Praha
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Cestování v noci je pro mnohé nekomfortní. Časné vstávání, doprava na letiště, ale i čekání na nástup do letadla je nepříjemné. Pokud jste se nestihli doma najíst, můžete například v Praze využít služeb letiště. Stejně jako například balení zavazadla.

S nárůstem počtu cestujících během prázdnin Letiště Praha rozšiřuje i svoje služby. Letiště denně odbaví téměř 45 tisíc pasažérů, kteří nově mohou vyzkoušet kulinářské umění vietnamské restaurace na Terminálu 2, delší provoz v restauracích nebo službu balení zavazadel. Zvýšil se také počet leteckých společností, které umožňují samoodbavení zavazadel u letů v rámci schengenského prostoru, tedy z Terminálu 2.

Od června je také opět k dispozici služba balení zavazadel. Cestující mohou využít stanoviště baličů v odletových halách obou terminálů.  Podle informací letiště Praha se prodlužuje provozní doba letištních gastro provozoven. Například Restaurace Runway na Terminálu 1 bude do konce září v neveřejné části otevřená i v noci, abychom uspokojili cestující se zpožděnými lety. Sortiment bude pouze z nabídky studených pokrmů, polévky, doplňkového prodeje a nápojů, takže o občerstvení nepřijdete ani v noci. Vybírat můžete i z několika automatů. Radost cestujícím udělá i pevná cena za jeden druh balené vody, a to ve výši 25 korun za kus.

Přesto, že noční lety nemusí mít taková zpoždění jako ta denní, je vhodné se dostavit na letiště u letů po Evropě min. 2,5 hod předem. U dálkových letů se doporučují 3 hodiny.

Zdroj: Letiště Praha

0