Bylo načase si zahrát pořádného zoufalce, říká Saša Rašilov

Josef Ducký

Marek Lambora a Saša Rašilov | Foto: se suhlasem TV Prima
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Chce víc a nedostane nic. Popravdě přijde o všechno a nakonec i o život. Postava Oldy v minisérii Půlnoční zpověď skončí stejně špatně jako její hlavní hrdinka Denisa Nesvačilová, přijde totiž o život. Připlete se na špatné místo ve špatný čas a hamižnost ho dožene až k smrti.

Je to jeden z největších padouchů v seriálu, takové tiché zlo, na které ale nakonec taky dojde. Jeho život vyhasne rukou vraha Marianny Krausové. Touha po penězích ho dožene k vydírání Alberta (Marek Lambora), u kterého najde pěstírnu marihuany. Přijde si k penězům a myslí si, že se na něj konečně usmálo štěstí! Jenže to netrvá věčně a pak přijde rána. „Vzpomínám si, že nejtěžší úkol na mě čekal po samotné vraždě. Točilo se to na silnici, kde nebylo vůbec nic.

Foukal strašný vítr a byla zima, takže jsem měl problém, abych se jako mrtvola neklepal chladem. Kameramani potřebovali mít kvůli záběrům otevřená okýnka u auta, a tak to pěkně profukovalo. Klasický herecký protiúkol, aby se mrtvola neklepala zimou. I rvačka, kterou jsem měl s Márou Lamborou, byla náročná, ale výsledek jsem neviděl,“ popisuje herec, jak se mu hrála mrtvola. Na natáčení těchto scén nebyl herec sám a k ruce měl vždy odborné poradce.

Saša Rašilov si tak díky Půlnoční zpovědi zahrál pořádného hajzlíka. „Bylo načase. Neberu to tak, že si člověk vybírá jen dobré a pozitivní role. Jsou to hlavně zajímavé postavy a příběhy a myslím, že ani tenhle týpek není úplně černobílý. Je to zoufalý člověk a je strašně zajímavé hledat pro obhajobu takového člověka motivace, když je od začátku jasné, že to je nějaký zloun, nemá žádné tajemství, předehry a všechno je na začátku prozrazeno. Tyhle figury jsou tak paradoxně daleko složitější a náročnější. Byl jsem za něj rád a holky Bártů věděly, že mi tím udělají radost. Jsem takový jejich maskot,“ směje se Saša Rašilov a s láskou vzpomíná na všechny jejich společné projekty.

0