Aby vám šly věci s lehkostí. Zbavte se nízkých energií

Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Každý z nás chceme být zdraví a šťastný. Paradoxně toho nemůžeme docílit, když se trápíme nad tím, proč nám nejde práce, vztahy od ruky tak, jak bychom si přáli. Přemýšlíme, kde děláme chyby, jak je napravit. Odpověď můžeme být paradoxně jednodušší než se zdá.

Od rána do večera jsme zahrnuti negativními informacemi. A to nejen z médií, ale také například od kolegů z práce, v nejbližší rodině. Ať chceme nebo ne, tyto nízké energie se v nás pomalu a nenápadně ukládají. „Právě lidé s nízkým sebevědomým. Tito lidé neumí přijmout pomoc, vše je pro ně problém, protože nevěří, že by to mohli dokázat. Mají tendenci obviňovat celý svět okolo za to, že se jim nedaří. Tito lidé dokážou „nakazit“ právě ty, kteří se jim snaží pomoc. Když ale někdo sám nechce na sobě pracovat, pozitivní výsledek je téměř nemožný. 

Pokud žijeme v toxickém prostředí, je zapotřebí ho vyrovnat příjemnými věcmi. Návštěvou divadla, výstavy, sportem… Čímkoliv, co nám udělá radost. Důležité je také zdravá a vyvážená strava,“ říká Alka Hájková, poradkyně pro osobní a profesní růst. „Při nízkých energiích na sebe nenechá nemoc dlouho čekat. Může jít jak o psychické problémy nebo fyzické, tedy úrazy z důvodu nepozornosti, přetížení.“

Abychom mohli pracovat s lehkostí, ustát nepříjemné situace, kolegy v práci, je zapotřebí vyšších energií, vibrací, které získáme také nadhledem, který přináší moudrost. „Umět si zakázat nesledovat negativní zprávy, neposlouchat drby, které jsou založené na těch nejnižších energiích, protože na vás lidé hážou své problémy, vyžaduje pevnou vůli,“ dodává Hájková. Lidé, kteří jsou dobře naladěni, srší energií můžou úspěchu dosáhnout rychleji, bez velkého překonávání, také jsou zdravější a výkonnější.

Vyšší energie získáme tím, že budeme přemýšlet o hezkých a příjemných věcech, budeme si vědomi své vlastní hodnoty, naladíme se na úspěch. To, že se každý den setkáme s blbcem patří k životu. Pokud to tak přijmeme, nemělo by nás takové setkání, komunikace rozhodit. Je ale důležité mezi těmito lidmi zbytečně dál nesetrvávat, neočekávat neustále prohry. To, že se k nám druzí nechovají hezky, jsou nespolehlivý, problémový vypovídá o nich, ne o nás. Proto není potřeba si jejich útoky a nepříjemné nálady brát osobně.

0