Všichni, s nimiž jsem spolupracovala, jsou profesionálové, říká Alena Hájková

Foto: Alena Hájková
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Když pořádala Alena Hájková, majitelka společenské agentury VIP osobnosti narozeninový večírek, zazpívaly jí popové hvězdy. Vedle nich přišel pogratulovat i celý zástup dalších známých osobností z uměleckého a společenského života.

Jak se dostane dívka indického původu k práci, které se věnujete řadu let?

Pocházím z Indie a v Dillí jsem byla adoptována českými rodiči. Když mi byl rok, vrátili jsme se všichni do Československa. Nebyla to tehdy lehká doba pro nikoho, myslím, že rodiče chtěli dál cestovat i se mnou po světě. Netušili ovšem, že se na dvacet let zavřou hranice. A tak jsem v té šedi tady hledala podvědomě něco pozitivního, lidi, kteří byli zcestovalí, a nevadilo jim, že jsem jiná než ostatní. Lidi tady na „jinakost“ nebyli tehdy vůbec zvyklí. Tento „azyl“ jsem našla souhrou náhod a okolností u Karla Gotta a jeho orchestru. Bylo mi deset let, když jsem začala chodit na jeho koncerty do Lucerny. A tak se začaly stavět základy, rozšiřovat počet VIP osobností. Postavení základů trvalo dlouho, ale o to jsou dnes stabilnější.

Na které akce či aktivity vaší agentury jste pyšná?

Pyšná jsem na každou milou a především pozitivní spolupráci. Ať už je to křest knížky, mediální spolupráce třeba na koncertech Heleny Vondráčkové, na Českém slavíku nebo na narozeninách akvaparku v Čestlicích. Pro mě je především důležité, jaké VIP osobnosti se těchto akcích podílí…

Se kterými VIP osobnostmi ráda spolupracujete a proč?

Tak to je jednoduché. Úplně se všemi, protože mám možnost si sama vybrat, s kým budu pořádat společenské akce, s jakými moderátory… Mě tato práce neskutečně baví, takže to vlastně ani není práce. Když vás to, co děláte, nebaví, můžete dělat cokoliv. Všichni, se kterými jsem spolupracovala, jsou ohromní profesionálové, a já je obdivuju, kolik byli ochotni věnovat své práci času a úsilí.

Určitě se neobejdete bez sponzorů i dobrých lidí. Je to tak? Na co sázíte nejvíc?

Ano, máte pravdu. Určitě je důležité najít fajn lidi, kteří s vámi půjdou do různých projektů. Dnes je doba složitější. Všeho je hodně. Lidi nemají potřebu se na něco těšit. Například písničky, na které jsme se těšili, až je budou hrát v rádiích, či vyjdou na deskách, dnes můžete slyšet v každém obchodním domě. A tak přijít s něčím, čím lidi zaujmete, je dnes velmi těžké. A když se vám to konečně podaří, přijde za chvíli něco nového, takže si doznívající dojmy nemáte šanci vychutnat. Musím ale přiznat, že mám kolem sebe mnoho kvalitních a slušných lidí. Pro mě je nejdůležitější, aby člověk měl okolo sebe lidi, kterým může důvěřovat.

Vaše agentura vznikla v roce 2003. Přitom už v roce 2000 jste vyprodukovala pořad Lucie Bílé, Život je zebra. Od té doby to byla celá řada akcí a pořadů, například show Silvestr na pláži, kterou v režii Jiřího Adamce odvysílala televize Prima v přímém přenosu. Co vás čeká v nejbližší době?

Už brzo proběhne opět tenisový turnaj VIP osobností. Vloni se konal první ročník v Průhonicích u příležitosti desátých narozenin mojí agentury. Také bych letos ráda uskutečnila koncert za účasti známých umělců, se kterými léta spolupracuji. Věřím, že se nám to podaří.