Není večírek jako večírek, říká Alena Hájková, které přišlo zazpívat několik pěveckých es

Autor: Robert Rohál

Foto: Jaroslav Haurer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Nestává se tak často, aby někomu přišly na narozeninový večírek zazpívat zlatí slavíci či slavice. Aleně Hájkové, majitelce společenské agentury VIP osobnosti se to podařilo. Vedle slavných zpěváků jí přišel ve čtvrtek 6. února den po jejím životním jubileu pogratulovat celý zástup známých osobností a samozřejmě rodina.

Jak je vůbec možné soustředit na jeden večer takové množství hvězd či osobností? Jak se vám to podařilo?

Je pro mě ctí, že VIP osobnosti, s nimiž dlouhá léta spolupracuji, se mnou přišly oslavit moje kulaté narozeniny. S některými z nich jsem měla možnost udělat rozhovory, s jinými zorganizovat nějaké společenské akce, či tenisový turnaj. Ráda bych jim poděkovala za milá narozeninová přání, krásné dárky, záplavu květin. Byl to hodnotný umělecký i lidský zážitek. Jsou to všechno fajn lidi, kteří se ke mně chovali vždy velmi vstřícně – a já jim za to děkuji. Některé se omluvily, protože byly časově zaneprázdněny, což se dá samozřejmě při jejich vytíženosti pochopit.

Byl mezi nimi například i Karel Gott, který právě musel odjet do Německa..

S Karlem Gottem se znám nejdéle, čtyřicet let. Udělali jsme spolu nejen řadu rozhovorů, ale také zajímavé společenské akce. Karel mi ale s noblesou sobě vlastní popřál a osobně se omluvil. Ale dorazil jeho dvorní pianista, kamarád Pavel Větrovec, či jeho dlouholetý řidič Olda Havránek, který jel pro Zlatého slavíka přímo z oslavy.
S kým vším jste si na vašem narozeninovém večírku zatancovala?

Tak samozřejmě s manželem, se kterým mám krásné dva kluky, Honzíka a Kubíka. O tanec mě ale požádal také Petr Kolář během nádherné písničky Ještě, že tě lásko mám, jejímž autorem je můj letitý kamarád Karel Svoboda. Za zpěvu výstižné písničky Dlouhá noc, kterou mi přišla zazpívat Helena Vondráčková, jsem si zatančila s plastickým chirurgem a velmi skromným člověkem, MUDr. Janem Měšťákem. Také trojnásobný zlatý slavík Dalibor Janda mě s písničkou Kde jsi neuvěřitelně dojal. Právě během ní jsem si zatančila se zpívajícím politikem Petrem Bendlem, který pro mne – za doprovodu kytary – připravil nádherné písničky s vlastními texty.

A váš nej zážitek z tohoto narozeninového dne potažmo večírku, který jste si tak dobře zorganizovala?

Nejkrásnějším zážitkem byla pro mne samozřejmě účast mých dětí, manžela a vůbec rodiny. Ale jsem ráda, že i takové osobnosti jako fotbalista Sparty Martin Hašek, módní návrhářka Beata Rajská, moderátor Rey Koranteng, starosta Prahy 1, Oldřich Lomecký, houslový virtuóz Pavel Šporcl, muzikant Karel Vágner, zpěvačka Iva Hejnová, majitel Českého slavíka Jaroslav Těšínský a mnoho dalších se mnou strávili tento nádherný večer – sfoukli svíčky a věřím, že se všichni příjemně bavili.

Není večírek jako večírek, tento se vydařil. Velmi děkuji také Zdeňku Vrbovi, který celý večírek skvěle odmoderoval. Víte, každý detail byl pro mě nesmírně důležitý, protože pak se z nich vytvořil krásný celek s úžasnou atmosférou.

Vaše agentura vznikla v roce 2003. Ještě v roce 2000 jste ale vyprodukovala pořad Lucie Bílé, Život je zebra. Od té doby přinesla mnoho akcí a pořadů, byla to třeba show Silvestr na pláži, kterou v režii Jiřího Adamce a za účasti Karla Gotta odvysílala televize Prima v přímém přenosu. Co vás čeká v nejbližší době?

Už brzy, proběhne opět tenisový turnaj VIP osobností. Vloni se konal první ročník v Průhonicích u příležitosti 10. narozenin mojí agentury. Také bych letos ráda uskutečnila koncert za účasti známých umělců, se kterými léta spolupracuji. Věřím, že se nám to podaří.

Zdroj: Novinky.cz