Televizní Silvestr se vrací. Naváže Jiřina Bohdalová na Vladimíra Menšíka?

Jana Černá

Vladimír Menšík s Jiřinou Bohdalovou | Foto: Česká televize
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Pamětníci s nostalgií rádi vzpomínají na humor, přirozenost excelentního herce a baviče, pana Vladimíra Menšíka. Právě on dal silvestrovským pořadům ‚něco navíc‘. Něco neopakovatelného. Zajímavě pojal tyto pořady právě režisér Ján Roháč. Právě on vsadil na skvělý formát, a to opublikum složené ze známých osobností napříč různými profesemi. Česká televize letos na tyto úspěšné pořady navazuje. Vladimíra Menšíka vystřídá Jiřina Bohdalová.

„Domluvit proto přesný harmonogram a detaily bylo tehdy daleko složitější než dnes v čase internetu a mobilů. Přesto se to ale se skvělým výsledkem povedlo. Přípravy tohoto pořadu měly samozřejmě v té době také své politické zákulisí a jasný cíl, že se silvestrovský pořad musí podařit. Divákům se ale tehdy nabízel až konečný výsledek, neboť pro tehdejší režim bylo důležité, aby se lidi bavili. Co se dělo za oponou jim zůstalo přísně skryto,“ píše ve své knize Tanec mezi Mistry Alka Hájková.

Vladímr Menšík s Felixem Slováčkem v silvestrovském pořadu | Foto: Česká televize

 

V publiku nechyběl ani Felix Slováček. „Pan režisér Ján Roháč, jak ty dobře víš, byl hlavní režisér pořadů Karel Gott ve Slaném. Právě on dokázal dát dohromady umělce všech profesí a my jsme navzájem předvedli, co umíme. Kromě toho tam byla velká legrace, bavili jsme se my jako diváci i samotní účinkující. Taky jsme se uměli smát, být vstřícným a přejícím publikem.Když mám teď s odstupem času možnost srovnání, dnes je to jiné. Z lidí, kteří přijdou na představení, mám pocit, že nám dávají najevo něco ve smyslu tak ukaž, co umíš. Chybí mi tam to vzájemné nadšení, podpora a z ní plynoucí skvělá atmosféra, kterou jsme zažívali právě dřív,“ vzpomíná v knize Gottův letitý kolega.

Čtěte také: Poslední potlesk pro Vladimíra Menšíka. Zavzpomínejte s námi na nezapomenutelného člověka

Starší generace diváků dodnes vzpomíná na silvestrovké pořady uváděné Vladimírem Mešíkem. Česká televize se k tomuto formátu vrací. „Letos chystáme něco podobného – Největší flám s Jiřinou Bohdalovou. Půjde o originální kompilaci autorských vystoupení, zábavných scének a hudebních čísel – podobně jako tomu bylo u legendárních Silvestrů. Pořad vzniká jako jedna z gratulací České televize Jiřině Bohdalové k jejím 90tým narozeninám. Mezi gratulanty budou Marek Eben, Karel Šíp, Lucie Bílá, Libor Bouček, Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Hana Zagorová, Milan Kňažko, Tomáš Töpfer, Vojta Kotek, Monika Absolonová, Dasha, Michal David, Michael Kocáb, Olympic a spousta dalších. Největší flám začne ve 22 hodin a poběží až do silvestrovského přípitku…,“ říká pro VIPosobnosti.cz programový ředitel České televize Milan Fridrich.

Podle slov vedení České televize z roku 2019 dát dohromady v dnešní uspěchané a ekonomicky náročné době tolik umělců, kteří mají své závazky nasmlouvané dlouho dopředu je dnes téměř nemožné. Tyto neopakovatelné večery by pamětníci srovnávali, a proto by byl dnes takový originální úspěch již neopakovatelný. Televize však po několika letech oprášila staré dobré silvestrovské pořady a diváci tak budou mít možnost nejen srovnat, kam se posunula silvestrovská zábava. Bude nejen mistrovský herecký talent a humor Jiřiny Bohdalové, ale i dalších umělců také zárukou příjemného zakončení roku 2021?

Česká televize | kniha Tanec mezi Mistry

0