Pane Babiši, vy trochu zlobíte, pokáral Koranteng prezidentského kandidáta

Jan Čížek

Rey Koranteng | Foto: František Jirásek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Ve čtvrtek se na TV NOVA odehrála poslední televizní debata prezidentských kadidátů. Výjimečná byla tím, že do ní přišel také Andrej Babiš, který se těch ostatních nezúčastnil. Na co se moderátoři neptali?

Moderátor zvolil přísný začátek debaty. Neúprosně se vrátil k minulosti bývalého premiéra. Ten si vzal ‚svůj čas‘, ve kterém vysvětloval důvody. Ty se ale nevešly do časového prostoru, který měli kandidáti vyhrazeni. Babiš chtěl během celé debaty vysvětlovat, argumentovat i oponovat, ale nedostávalo se mu vyhrazeného času. V druhé části debaty kandidáta Koranteng celkem vtipně zastavil. „Pane Babiši, vy už ale přeci jen trochu zlobíte,“ pokáral ho jako ve škole moderátor. Právě čas byl pro přenos velmi důležitý. „Režie hlídala časomíru, aby nedošlo k vyčítání mezi kandidáty, že někdo mluvil déle, jiný kratší dobu,“ vysvětlil pro VIPosobnosti.cz Koranteng. „Kdo chtěl, mohl využít časové rezervy. Nepracoval jsem během debat jenom s fakty, ale také náladou a emocemi kandidátů.“

Fakt, že Andrej Babiš ovládl prostor byl zřejmý. Jako jediný měl praktické zkušenosti, nemluvil v rovině co by bylo, kdyby… Má za sebou politické zkušenosti, které přetavil do praktické roviny, kterou se snažili Nerudová a Pavel využít ve svých argumentech. Generál mluvil nejméně, mohlo se jednat o strategii, aby neřekl něco, čím by si uškodil. Nerudová většinou jen reagovala na slova svých protikandidátů. Bohužel se žádná televize nezeptala kandidátů na jejich profesní, jazykové, zkušenost, sociální dovednost, moudrost a další potřebné vlastnosti k vládnutí… Podle jejich rekcí se také pozná jejich vyzrálost, zkušenosti,na základě kterých můžou být zvoleni.

 

0