Otevření obchodů je podle Havlíčka definitivní. Budou mít co prodávat?

Autor: Jan Čížek

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Podle dnešního rozhodnutí se dosud zavřené obchody otevřou 10. května. Dobrá zpráva pro nakupující, pro dodavatele to může být z hlediska dodávek velký problém. Na otevření zahrádek si počkáme o týden déle.

Po více jak čtyřech měsících přichází další uvolnění. V pondělí 10. května se otevřou obchody. Nákupy udělají radost kupujícím, pro některé prodejce můžou být noční můrou. Někteří své zaměstnance propustili, jiným může chybět zboží. „Zaznamenali jsme problémy s dodávkami nábytku, dílčích částí, které se vyrábí v různých fabrikách. V Německu jsou přerušeny dodavatelské řetězce, takže k nám nemůžou dodat kompletní kusy nábytku, resp. skříní, postelí a doplňků. Pokud se tak stane, prodavači nebudou mít nově co prodávat a vystavit,“ vysvětluje pro VIPosobnosti.cz obchodní zástupce pro český trh, Vítězslav Hájek. „Než se vše zkompletuje může trvat měsíce, snad se do té doby obchody zase nezavřou“, dodává.

Samozřejmě, že obchodníky zajímá, jestli je vzápětí vláda opět neuzavře. Ministr průmyslu a obchodu v reakci na dotaz magazínu VIPosobnosti.cz, na jak dlouho plánují nechat otevřené obchody odpověděl: „Obchody definitivně otevíráme 10. května, věřím, že již natrvalo.“ Uvidíme tedy, jak a kdy se začnou naplňovat obchody zbožím, na které si zákazníci museli počkat více jak čtyři měsíce. Další dobrou zprávou je informace, že se lidé budou moci setkávat také na zahrádkách restaurací, které se podle ministra Karla Havlíčka otevřou o týden později, tedy 17. května.

0