Odešla Hana Zagorová, autorka hitu Bílá pro Karla Gotta

Jan Čížek

Hana Zagorová | Foto: se souhlasem České televize
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Ve věku 75 let odešla zpěvačka, která téměř celý život bojovala s nemocí krve. Pravidleně docházela na transfuze na hematologii na Karlovo náměstí. Svým fanoušků rozdávala radost jak nejdéle mohla. Byla Mistrem textů, které měly svůj příběh, ale i výrazu, který jejím písním dodával cosi krásného. O úmrtí hvězdy informovala jako první CNN Prima News.

Tato informace zasáhla nejen její příznivce, ale také kolegy. Mezi ně patřil neodmyslitelně muzikant Karel Vágner, Mistr basů, kterému Hanka věnovala stejnojmenný hit: „Kdyby byla v hudební branži vysoká škola profesionalismu, je jasné, že Karel by tam dělal rektora. A vůbec nepochybuju o tom, prorektory by byli třeba Hanka Zagorová nebo Meky Žbirka,“ sdělil nedávno pro VIPosobnosti.cz producent. Bohužel ani jeden z umělců jmenovaných Vágnerem už na tomto světě není.

Producentak Alka Hájková a Karel Vágner| Foto: Mirek Malec

„Hanka Zagorová byla považována za nekonfliktní, moudrou ženu s nadhledem. Nikdy se nesnížila k jakýmkoliv sporům. I tato vlastnost z ní dělala člověka s velkým Č,“ říká producentka Alka Hájková. „Milovala jsem její texty, které rozhodně nebyly plytké. Měly svoji hloubku, příběh…“

 

Ano, zpěvačka si velmi potrpěla na vysokou kvalitu textů i hudby, což se odrazilo na úspěšnosti písní, které se staly obrovskými hity. Jeden z textů napsala také pro Karla Gotta. Autorem hudby byl Andrew Lloyd-Webber. Je z muzikálu Cats a nese název Bílá.

Karel Gott a Hana Zagorová v Lucerně | Foto: Česká televize

Tato devítinásobná slavice úspěšně vyprodávala koncerty do posledního místa. Ty vánoční v Lucerně se staly stejně jako Gottovy legendami.  Během své kariéry nazpívala přes devětset písní, získala mnoho platinových a zlatých desek. Nejen pro muzikantský svět je odchod této významné osobnosti, legendy populární hudby velkou ztrátou.

Mistr basů ocenil Hanku Zagorovou vysokoškolským titulem

0