Jestli Karel Gott skončí, já taky, říká jeho kolega

Vyrobila VIP osobnosti TV

Karel Gott, Pavel Větrovec | Foto:archiv Pavel Větrovec
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Mistr plánoval své poslední vystoupení na festivalu Benátská. Ze zdravotních důvodů se ale Karel Gott omluvil. Doprovázet ho měl jeho dvorní pianista, Pavel Větrovec, který se zpěvákem spolupracoval až do konce jeho umělecké kariéry.

Posledním z muzikantů, kteří desetiletí doprovázeli Karla Gotta byl jeho dvorní pianista Pavel Větrovec. „Do kapely Ládi Štaidla jsem nastoupil v roce 1982, v době, kdy v ní hrál na piáno Rudla Rokl. Cesta ke Karlovi byla dlouhá. Nakonec jsme spolu zůstaly až do poslední zkoušky, den před festivalem Benátská. Uvidíme, co bude dál, ale na letošek myslím nic nasmlouvaného již nemáme.“, vypráví pro VIPosobnosti.cz Pavel Větrovec.

„Karel na tom po zápalu plic vůbec není dobře. Nedoporučoval jsem mu vystoupení po nemoci, v horku a s antibiotiky stejně jako lékaři. Karlovi se toto rozhodnutí nelíbilo, protože nechtěl zklamat fanoušky, ani Petra Pečeného, spolupořádajícího festival“, pokračuje pianista. „Pokud Karel skončí, odcházím z této branže i já. Jsem už v důchodu, s Karlem jsme zažili mnoho krásných i důležitých momentů“, vysvětluje Větrovec, který si rád zahraje nejen na klavír, ale také tenis.

Rudolf Rokl | Foto: Česká televize

Co vše spolu zažili, jaká byla cesta ke Karlu Gottovi u kterého ze staré muzikantské party vydržel profesor Pavel Větrovec nejdéle?

Podívejte se na ekluzivní rozhovor pro VIP osobnosti TV

Zdroj: VIPosobnosti.cz

0