Jan Čenský. Před rokem moderoval poslední křest

Autor: Jan Čížek

Pavel Větrovec, doc. Jan Měšťák, Václav Vydra, Alka Hájková, Jan Čenský | Foto: Petr Brodecký
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přidat na Seznam.cz

Je to přesně rok, co svět zasáhla pohroma v podobě, kterou lidstvo nepamatuje. Utlumila tak nejen ekonomiku, ale také kulturu a především přátelské a pracovní vztahy. 3. března 2020 byl křest knihy Tanec mezi pro Jana Čenského jedním z posledních.

V březnu se sešly známe osobnosti, Václav Vydra, MUDr. Jan Cimický, MUDr. Jan Měšťák, MUDr. Libor Kment, Karel Voříšek, Štěpánka Duchková, Felix Slováček, na křtu knihy Tanec mezi Mistry, který moderoval profesionál, Jan Čenský. „Byl to vlastně můj poslední křest“, vzpomíná Čenský pro VIPosobnosti.cz a pokračuje. „Pak přišel covid, zavřelo se Česko a s ním i naše profese“. Na chvíli se vrátka šoubyznysu pootevřela v září, kdy Čenský moderoval psí inauguraci, Helppes. Pak se opět přivřela a zůstala zavřená dodnes. „Teď dotáčíme poslední díly Ordinace v růžové zahradě, dokončili jsme zkoušky muzikálu Láska nebeská na Broadway. Co a jak bude dál nikdo z nás neví“, posteskl si pohádkový princ.

Kniha Tanec mezi Mistry | Foto: Milan Ležák

 

Kniha Tanec mezi Mistry byla napsána autorkou Alkou Hájkovou jako vzpomínka na Indii, ve které se narodila a následně byla českými rodiči, diplmomaty adoptována. Ti si ji přivezli do Prahy, kde Alka vyrůstala, navštěvovala školy a osud ji zavál přátelsky i profesně mezi tako mistry, jakým byl Karel Gott, Karel Svoboda, Arnošt Lustig a další osobnosti, o kterých indická princezna píše ve své knize.Jak těžké bylo tehdy adoptovat dítě z jiné země, čím vším si rodiče i samotná Alka prošla, jaké poznání i cesty osudu ji karty namíchaly se dočtete v knize Tanec mezi Mistry.

Video ze křtu

0