Cesta k úspěšnému datu 22.2.2002 byla pro Michala Davida trnitá

Alka Hájková

Michal David | Foto: Lenka Hatašová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Divadlo Broadway oslavilo 20 let. Popřát přišla řada osobností, které zazpívaly písně ze slavných muzikálů, a to především z pera skladatele Michala Davida. Během večera zazněly Tři mušktetýři, Kleopatra, Muž se železnou maskou atd. Potlesk ve stoje patřil Václavu Neckářovi a jeho Mýdlovému princi. Sám hitmaker na konci koncertu zazpíval oblíbenou píseň Pár přátel stačí mít. Jaká cesta přivedla Davida k muzikálům a proč věří na magické datum 22.2.?

Na koncertě vystoupila řada osobností. Mezi nimi: Josef Vojtek, Václav Neckář, Daniel Hůlka, Petr Kolář, Marian Vojtko, Yvetta Blanarovičová, Sagvan Tofi, Kamila Nývltová, Michal Kavalčík, Petr Ryšavý, Jan Kopečný, Nelly Řehořová, Bohuš Matuš, Alžbeta Bartošová, Bohouš Josef, Tomáš Trapl, Michaela Gemrotová, Linda Finková, Martin Schreiner nebo Pavlína Ďuriačová.

muzikál Kleopatra | Foto: Divadlo Broadway

Michal David, který také sklidl velký potlesk zavzpomínal v rozhovoru na dobu, která odstartovala jeho muzikálovou kariéru. „Bylo to v době, kdy jsme přišli o dcerku,“ vypráví ve video rozhovoru pro VIPosobnosti.cz skladatel a pokračuje: „Mám kamaráda, který za mnou přišel v čase, kdy mně bylo v životě nejhuř a nabízel mi spolupráci. Nechtěl jsem o tom tehdy ani slyšet. On mi ale řekl, že to takhle nejde. Nakonec 22.2.2002 spatřil světlo světa dodnes úspěšný a hraný muzikál Kleopatra. Od té doby píšu muzikály.“ Jaká cesta vedla Davida k tvorbě muzikálů, od koho získal milióny, jak to nakonec celé dopadlo?

Více zde: Michal David: Nejen pokory…

Alka Hájková a Michal David | Foto: Marek Sodoma
0