Byl to tvrdý začátek natáčení seriálu ZOO, říká Jana Švandová

Jana Černá

Jana Švandová | Foto: TV Prima
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Na obrazovky míří nový rodinný seriál ZOO. Hlavní hrdinka Sidonie Anna Novotná v podání Michaely Pecháčkové uteče do zoologické zahrady před slibným studiem v Americe a začne tam pracovat jako ošetřovatelka zvířat. První záběry seriálovou rodinu Novotných zavedou přímo na letiště, kde se odehraje úprková scéna mladé hrdinky Sid.

Scény na letišti se odehrávaly za plného provozu a v brzkých ranních hodinách. A i když pandemie pomohla filmařům v tom, že se po hale nepohybovalo tolik návštěvníků, přesto zahrazovali část letiště přímo pro natáčení. Jana Švandová, Sabina Laurinová a Michaela Pecháčková tak na šestou ranní svíraly kávu i kufry v ruce.

„Nejsem ranní ptáče. Já jsem člověk, který si rád pospí. A čtvrtá hodina, kdy vám zazvoní budík, je opravdu časná. Člověk se musí nabít a vypít několik kafíček, aby byl vůbec schopný mluvit a hrát. Pro mě je to docela těžký a tvrdý. Tvrdý začátek natáčení,“ přiznává Jana Švandová, která v seriálu hraje Sidonii Novotnou, babičku Sid, která se chystá odletět do Ameriky, kde má studovat prestižní školu. Jenže, nikdy tam nedorazí. Raději se na letišti potají sbalí a uteče za prací do zoologické zahrady. „Dnes jsem vstávala před pátou. Už je to trošku náročné, ale i tak je to moc příjemné, protože mám kolem sebe fajn lidi, a to mě nabíjí. Tak je to vlastně v pohodě, ale teda brzy to dneska bylo!“ usmívá se Michaela Pecháčková, která hraje dceru Sabiny Laurinové.

„Tento týden máme víc brzkých vstávání a natáčení. Když ale točíte ve Dvoře Králové, tam je to vstávání krásné. Vidíte východ slunce, kolem příroda a areál zoologické zahrady. Je to nádhera, a to vás tak přirozeně probudí. Dnes je to letiště už jen třešnička na dortu. Člověk je pak hodně unavený a přispívá k tomu i to, že je ten projekt nový. Vydáváte víc energie, soustředění… Vstávání není nic příjemného. Obzvlášť, když jste sova, ne skřivan, ale je to tak. Nic nenaděláte,“ prozrazuje Sabina Laurinová, která se v seriálu objeví jako manželka bohatého podnikatele Marka Taclíka Alice Novotná. „Brzké vstávání vám občas dává příslib toho, že i brzo skončíte. Tady na letišti jsme točili a všichni byli taktní, občas se tedy někdo připletl do záběrů, poznali jsme to podle toho, že měl poctivě nasazený respirátor. A jak to bylo s tím příslibem? Jakmile jsme skončili na letišti, přesunuli jsme se do naší rodinné vily, kde se pokračovalo. Nikdy tak nevíte,“ vzpomíná na první dny na place seriálová Alice.

Jsem už docela zralá paní, takže vím, že detox se plánuje hodně dopředu a já rozhodně žádný plán nemám. Naopak dávám si předsevzetí, ale jiná. Takové, abych si je užila, měla se na co těšit. Jsou krásná, když mám chuť na deset žloutkových věnečků, tak si je dopřeju. Pokud chci někam odjet, tak jdu. Když nechci celý den něco dělat, tak to nedělám. Myslím si, že mám věk na to, abych přemýšlela víc o těch radostech a život si užila, než abych si ho znepříjemňovala.

0