Andrej Babiš: Uvidíme, kdo tu ‚káru‘ bude tlačit dál

ing. Andrej Babiš exkluzivně pro VIPosobnosti.cz

ing. Andrej Babiš | Foto: hnutí ANO
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Obchodník a politik Andrej Babiš i přes neúspěch ve volbách slaví. „Myslím si, že jsem tu svoji historickou roli splnil,“ říká v rozhovoru pro VIPosobnosti.cz předseda hnutí ANO. Je jediným možným nástupcem Karel Havlíček?

Pane Babiši, vy jste nedávno odešel do opozice. Když se ohlédnete, jak vnímáte váš aktivní politický život?

Musím říct, že kdybych věděl, co mě v politice čeká, určitě bych tam nevstupoval. Bylo to pak stejné zvažování, jako dřív, když jsem budoval firmu. Mám rád svoji rodinu, chtěl jsem jí dát to nejlepší, ale časově se to špatně zvládalo. Nakonec to bylo na úkor rodiny, bylo mi to líto, ale časového prostoru pro ni bylo velmi málo. Vždy jsem se snažil, aby děti byly pracovité, slušné a zodpovědné.

Foto | VIPosobnosti.cz

Ale v politickém světě pokračujete dál. Co plánujete v nejbližší době?

Máme teď o víkendu sněm. Připravuji si projev, který průběžně přepisuji a dopisuji. Pokouším se v něm zhodnotit uplynulé období, ale také slavíme, protože 11. května tomu bude 10 let, kdy jsem hnutí založil. Zažili jsme si toho hodně.

V současné době žádného protikandidáta na předsedu nemáte?

Ne, nemám, ale je to zřejmě již letos naposledy, co kandiduji, protože do dalších voleb už nepůjdu. A to naše hnutí musí vygenerovat jasného lídra, nového předsedu. Myslím si, že jsem tu svoji historickou roli splnil. Naše hnutí narozdíl od jiných, která v krátkém čase přišla a odešla, nezaniklo. Toto je stabilní politická síla, která má spoustu šikovných lidí, kteří tu ‚káru‘ můžou tlačit pak dál…

Celý rozhovor s ing. Andrejem Babišem si můžete v magazínu VIPosobnosti.cz přečíst zde: Andrej Babiš: Tohle jsem ještě nikomu neřekl

 

Autor: Alka Hájková

10