VIP osobnosti

Vánoce s Českou televizí: Adventní koncerty i StarDance

Na zámku Strašperk se královský rozpočet místo zvyšování daní vylepšuje strašidelnými prohlídkami, které má ve své režii vynalézavá princezna Elvíra. Jenže se ukáže, že kouzelné bytosti nemůžete mít jen tak snadno pod kontrolou. Nejen o tom bude vyprávět letošní štědrovečerní pohádka Záhada strašidelného zámku

Český slavík letos přivítá i další výrazné osobnosti české pop music

„Český slavík jsou pro nás takové Vánoce. Jak se děti těší, že si rozbalí dárky, tak my se těšíme, že si rozbalíme zpěváky. Přáli bychom si, aby to bylo celonárodní hlasování napříč generacemi. Chtěli bychom překvapivé výsledky – aby hlasující zamíchali pořadím. Bylo by skvělé, kdyby se na prvních místech objevila úplně nová jména,“ vyzývají k hlasování o nejoblíbenější hudební interprety oba moderátoři.

Obecní dům vás zve do historie, na Prvorepublikový brunch

Ačkoli je tento secesní skvost národní kulturní památkou, žije dnes podobně, jako v době své prvorepublikové slávy. A tak zde s úctou k tradici návštěvníkům a především gurmánům cateringová firma Vyšehrad2000 nabízí Prvorepublikový brunch. Ten se v prostorách Francouzské restaurace uskuteční v neděli 26. října od 11:30 do 15:00.

Vánoce s Českou televizí: Adventní koncerty i StarDance

Na zámku Strašperk se královský rozpočet místo zvyšování daní vylepšuje strašidelnými prohlídkami, které má ve své režii vynalézavá princezna Elvíra. Jenže se ukáže, že kouzelné bytosti nemůžete mít jen tak snadno pod kontrolou. Nejen o tom bude vyprávět letošní štědrovečerní pohádka Záhada strašidelného zámku

Český slavík letos přivítá i další výrazné osobnosti české pop music

„Český slavík jsou pro nás takové Vánoce. Jak se děti těší, že si rozbalí dárky, tak my se těšíme, že si rozbalíme zpěváky. Přáli bychom si, aby to bylo celonárodní hlasování napříč generacemi. Chtěli bychom překvapivé výsledky – aby hlasující zamíchali pořadím. Bylo by skvělé, kdyby se na prvních místech objevila úplně nová jména,“ vyzývají k hlasování o nejoblíbenější hudební interprety oba moderátoři.

Jsou kvality, o kterých se nepochybuje. Od antiky jsou to zejména tři pojmy, říká režisér Zdeněk Zelenka
Ale co se týče pohádek, tak už s Vaškem Vorlíčkem jsme si říkali, že klasické pohádky jsou vpodstatě všechny natočeny a vymýšlet nové pohádky alá klasika má svá velká úskalí. Já myslím, že nové pohádkové příběhy už jsou záležitostí nastupující tvůrčí generace, já jako scenárista zůstávám u svých dramat, komedií či muzikálových libret. Vydal jsem knížku kriminálních příběhů z let 1968 Srpnem to začalo, napsal jsem libreto velkomuzikálu Al Capone, vězeň starosty Čermáka, dopsal jsem komorní komedii Fantom v naší kuchyni. Zatím se do tvůrčího důchodu nechystám...
Jiří Adamec: Můj život má určitou hodnotu
Režisér, člověk, který v životě prošel mnoha životními sinusoidami. Ne vždy se Jiřímu Adamcovi dařilo, tak, jak by si přál. Slávu nahradily pády, soukromé i profesní.„Člověk a jeho život je tak složitý, že s jednou kvalitou v něm nevystačíte", říká režisérový král v exkluzivním rozhovoru pro VIPosobnosti.cz. 
Lidský charakter poznáte až ve stresových situacích, říká Andrej Babiš
Byznysman Andrej Babiš je majitelem mnoha firem. Hned v úvodu ale oznámil, že v Agroferu jako šéf již skončil. Letos se lídrovi ANO podařilo zvítězit, přesto ale podle vlastních slov prožívá těžké životní období. Jaké jsou dosavadní zkušenosti předsedy hnutí ANO v politice, jaké uznává hodnoty či proč koupil MF Dnes? Rozhovor pro VIPosobnosti.cz vznikl v sídle Agrofert.

Chcete být rovnocenným partnerem? Nestavte se do submisivní pozice

Vlivní a mocní lidé vzbuzují u druhých nejen obdiv, respekt, ale také otázky, jak toho docílili. Fakt, že pracují na významných postech, je podle mnohých zásluhou kontaktů, či různých zákulisních intrik. Přinášíme vám několik rad, jak na to bez nekalých praktik. Obklopte se schopnějšími lidmi, než jste sami
Jedním z nepsaných pravidel je, že každý dobrý šéf se snaží obklopit lidmi, kteří mají schopnosti a znalosti, které on sám nemá.

Historie etikety. Seznámit se s ní mohli jen ti gramotní

Společenská pravidla psaná i nepsaná mají jednoho společného jmenovatele. Etiketu. Dnes patří dnes k základním znalostem v oblasti slušného jednání a umění vycházet s lidmi. Kdo se jí v historii řídil, pro koho byla určena a jak vznikla?

10 jednoduchých způsobů jak být oblíbený

Když nemáte sympatie druhých, vyhýbáte se jim a vázne komunikace. Být oblíbeným, uznávaným je příjemné. Je to i dar. Nikdo nemá rád lidi, kteří si také neustále neustále stěžují.  Co můžeme udělat proto, abychom byli oblíbení?

Chcete být rovnocenným partnerem? Nestavte se do submisivní pozice

Vlivní a mocní lidé vzbuzují u druhých nejen obdiv, respekt, ale také otázky, jak toho docílili. Fakt, že pracují na významných postech, je podle mnohých zásluhou kontaktů, či různých zákulisních intrik. Přinášíme vám několik rad, jak na to bez nekalých praktik. Obklopte se schopnějšími lidmi, než jste sami
Jedním z nepsaných pravidel je, že každý dobrý šéf se snaží obklopit lidmi, kteří mají schopnosti a znalosti, které on sám nemá.

Historie etikety. Seznámit se s ní mohli jen ti gramotní

Společenská pravidla psaná i nepsaná mají jednoho společného jmenovatele. Etiketu. Dnes patří dnes k základním znalostem v oblasti slušného jednání a umění vycházet s lidmi. Kdo se jí v historii řídil, pro koho byla určena a jak vznikla?

Pečení vánočního cukroví je krásná tradice. Těší nás, že ji můžeme nabídnout také prostřednictvím naší cateringové služby, říká Jaroslav Novák

Cukroví, jak ho známe dnes se objevilo v 19. století, ale jen v domech bohatých lidí. Oblíbené bylo to z karamelu, směsi medu, cukru, vajec, másla, mléka a hladké mouky. Ti, kteří si tyto ingredience nemohli dovolit pekli z pepře a česneku. Na vánoční stromky věšely jablíčka, ořechy, tedy vše, co jim jejich hospodářství dovolilo.

Oslavte svatého Martina ve Francouzské restauraci Obecního domu

České tradice vypráví, že například v gastronomi se tento svátek slaví pečením  svatomartinské husy a martinských rohlíků. K tomuto jídlu ptaří neodmyslitelně také víno. A tak jistě není náhoda, že právě Francouzská restaurace v Obecním domě v Praze zve na tradiční Svatomartinské hody. Ty si můžete vužít jak Restauraci, tak také Pivnici, a to od soboty 8. listopadu do úterý 11. listopadu. Připraven je pro vás takéSvatomartinský brunch, který se uskuteční 
v neděli 9. listopadu od 11:30 do 15:00.

Exotika, evropské metropole i přímé spojení na lyže. TOP 5 z pražského letiště

Kromě atraktivních evropských měst přibylo i několik exotických cílů a oblíbených destinací pro zimní dovolenou či víkendové poznávací pobyty. Mezi novinkami oproti zimní provozní sezóně 2024/2025 jsou například Ammán (Ryanair), Abú Dhabí (Etihad Airways), Bejrút (Eurowings), Bordeaux (easyJet, Volotea), Cork (Aer Lingus), Marrákeš (Eurowings), Šardžá (Air Arabia), Toulouse (Smartwings) či Jasy, Jerevan a Skopje (Wizz Air). Nové charterové lety doplní nabídku například o Maledivy, Maskat či Šarm aš-Šajch. Na více než 20 pravidelných linkách dojde také k navýšení počtu týdenních fre

Pečení vánočního cukroví je krásná tradice. Těší nás, že ji můžeme nabídnout také prostřednictvím naší cateringové služby, říká Jaroslav Novák

Cukroví, jak ho známe dnes se objevilo v 19. století, ale jen v domech bohatých lidí. Oblíbené bylo to z karamelu, směsi medu, cukru, vajec, másla, mléka a hladké mouky. Ti, kteří si tyto ingredience nemohli dovolit pekli z pepře a česneku. Na vánoční stromky věšely jablíčka, ořechy, tedy vše, co jim jejich hospodářství dovolilo.

Oslavte svatého Martina ve Francouzské restauraci Obecního domu

České tradice vypráví, že například v gastronomi se tento svátek slaví pečením  svatomartinské husy a martinských rohlíků. K tomuto jídlu ptaří neodmyslitelně také víno. A tak jistě není náhoda, že právě Francouzská restaurace v Obecním domě v Praze zve na tradiční Svatomartinské hody. Ty si můžete vužít jak Restauraci, tak také Pivnici, a to od soboty 8. listopadu do úterý 11. listopadu. Připraven je pro vás takéSvatomartinský brunch, který se uskuteční 
v neděli 9. listopadu od 11:30 do 15:00.

Pečení vánočního cukroví je krásná tradice. Těší nás, že ji můžeme nabídnout také prostřednictvím naší cateringové služby, říká Jaroslav Novák

Cukroví, jak ho známe dnes se objevilo v 19. století, ale jen v domech bohatých lidí. Oblíbené bylo to z karamelu, směsi medu, cukru, vajec, másla, mléka a hladké mouky. Ti, kteří si tyto ingredience nemohli dovolit pekli z pepře a česneku. Na vánoční stromky věšely jablíčka, ořechy, tedy vše, co jim jejich hospodářství dovolilo.

Oslavte svatého Martina ve Francouzské restauraci Obecního domu

České tradice vypráví, že například v gastronomi se tento svátek slaví pečením  svatomartinské husy a martinských rohlíků. K tomuto jídlu ptaří neodmyslitelně také víno. A tak jistě není náhoda, že právě Francouzská restaurace v Obecním domě v Praze zve na tradiční Svatomartinské hody. Ty si můžete vužít jak Restauraci, tak také Pivnici, a to od soboty 8. listopadu do úterý 11. listopadu. Připraven je pro vás takéSvatomartinský brunch, který se uskuteční 
v neděli 9. listopadu od 11:30 do 15:00.

Exotika, evropské metropole i přímé spojení na lyže. TOP 5 z pražského letiště

Kromě atraktivních evropských měst přibylo i několik exotických cílů a oblíbených destinací pro zimní dovolenou či víkendové poznávací pobyty. Mezi novinkami oproti zimní provozní sezóně 2024/2025 jsou například Ammán (Ryanair), Abú Dhabí (Etihad Airways), Bejrút (Eurowings), Bordeaux (easyJet, Volotea), Cork (Aer Lingus), Marrákeš (Eurowings), Šardžá (Air Arabia), Toulouse (Smartwings) či Jasy, Jerevan a Skopje (Wizz Air). Nové charterové lety doplní nabídku například o Maledivy, Maskat či Šarm aš-Šajch. Na více než 20 pravidelných linkách dojde také k navýšení počtu týdenních fre

Pečení vánočního cukroví je krásná tradice. Těší nás, že ji můžeme nabídnout také prostřednictvím naší cateringové služby, říká Jaroslav Novák

Cukroví, jak ho známe dnes se objevilo v 19. století, ale jen v domech bohatých lidí. Oblíbené bylo to z karamelu, směsi medu, cukru, vajec, másla, mléka a hladké mouky. Ti, kteří si tyto ingredience nemohli dovolit pekli z pepře a česneku. Na vánoční stromky věšely jablíčka, ořechy, tedy vše, co jim jejich hospodářství dovolilo.

Oslavte svatého Martina ve Francouzské restauraci Obecního domu

České tradice vypráví, že například v gastronomi se tento svátek slaví pečením  svatomartinské husy a martinských rohlíků. K tomuto jídlu ptaří neodmyslitelně také víno. A tak jistě není náhoda, že právě Francouzská restaurace v Obecním domě v Praze zve na tradiční Svatomartinské hody. Ty si můžete vužít jak Restauraci, tak také Pivnici, a to od soboty 8. listopadu do úterý 11. listopadu. Připraven je pro vás takéSvatomartinský brunch, který se uskuteční 
v neděli 9. listopadu od 11:30 do 15:00.