Inspirace k úspěšné komunikaci, image, ale také o psaných a nepsaných pravidel společenského vystupování

David Becher, Hippokrates Karlových Varů již na ČT

Film citlivě kombinuje atmosférické záběry současných Karlových Varů s autentickými dobovými materiály a inscenovanými oživlými obrazy, natočenými v historických interiérech s dobovými kostýmy. K tématu v dokumentu promlouvají renomovaní odborníci včetně historika Milana Augustina z oblastního archivu, kteří divákům zprostředkují unikátní archivní dokumenty z Becherovy doby.

Chcete strávit Silvestr v secesní perle Prahy? Zbývá už jen dvacet míst

Nejkrásnější secesní restaurace v Praze nabízí gurmánský zážitek, a to jak na advent, tak Štědrý den, který je již od léta beznadějně vyprodán stejně jako Silvestr. Poslední den v roce můžete strávit také v Plzeňské restauraci, jejíž tradice a historie sahá až do roku 1912. Budete obklopeni jedinečnou atmosférou secesní výzdoby. Stejně jako ve Francouzské restauraci také v pivnici si pochutnáte si na tradičních českých pokrmech a lahodném doušku vynikajícího piva Pilsner Urquell.

Houbový kuba nebo krevety marinované s česnekem? Z restaurace Columna až na váš stůl

Tradice pečení cukroví se u nás na vánočním stole začalo objevovat až od poloviny 19. století.  Vůně cukroví je symbolem domova. Hospodyňky v časech, které nebyly tak uspěchané pekly doma. Mezi oblíbené a nejtradičnější druhy cukroví, které nesmí ani dnes patří například vanilková rohlíčky, perníčky, vosí hnízda, linecké cukroví a další druhy pečeného a nepečeného cukroví. 

Pečení vánočního cukroví je krásná tradice. Těší nás, že ji můžeme nabídnout také prostřednictvím naší cateringové služby, říká Jaroslav Novák

Cukroví, jak ho známe dnes se objevilo v 19. století, ale jen v domech bohatých lidí. Oblíbené bylo to z karamelu, směsi medu, cukru, vajec, másla, mléka a hladké mouky. Ti, kteří si tyto ingredience nemohli dovolit pekli z pepře a česneku. Na vánoční stromky věšely jablíčka, ořechy, tedy vše, co jim jejich hospodářství dovolilo.

Oslavte svatého Martina ve Francouzské restauraci Obecního domu

České tradice vypráví, že například v gastronomi se tento svátek slaví pečením  svatomartinské husy a martinských rohlíků. K tomuto jídlu ptaří neodmyslitelně také víno. A tak jistě není náhoda, že právě Francouzská restaurace v Obecním domě v Praze zve na tradiční Svatomartinské hody. Ty si můžete vužít jak Restauraci, tak také Pivnici, a to od soboty 8. listopadu do úterý 11. listopadu. Připraven je pro vás takéSvatomartinský brunch, který se uskuteční 
v neděli 9. listopadu od 11:30 do 15:00.