Pro muzikál Troja přišel vhodný čas až teď, říká principál divadla Broadway

Alka Hájková

Muziká Troja | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Muzikál Troja | Foto: Alena Šulcová

Příběh ze starověkého Řecka ožívá v muzikálovém provedení. A to již 1. února v divadle Broadway. Hudba i dobové kostýmy nás vrátí do doby, ve které Sparta uzavře mír s Trojou. Spartský král Menelaos uspořádá slavnost, na které se trojský princ Paris zamiluje do manželky hostitele – Heleny. Jak byly obsazované jednotlivé postavy vysvětluje principál divadla JUDr. Oldřich Lichtenberg.

„Nápad s muzikálem Troja je už poměrně vousatý, dlouhou dobu jsem hledal vhodného skladatele a také na to nebyla vhodná doba, protože v postcovidové době jsme sázeli spíš na „veselejší“ témata,“ říká pro VIPosobnosti.cz producent muzikálu Oldřich Lichtenberg.

Velmi náročné jsou bojové scény, za kterými v muzikálu Troja stojí Petr Nůsek. Právě ty umocní lásku Menelaose ke své manželce. Plánuje pomstu, a tak spojí svá vojska s vojsky svého bratra Agamemnona. Do čela velké armády chtějí postavit nesmrtelného Achilla, se kterým jsou však jednání vždy velmi obtížná.

Muzikál Troja | Foto: Alena Šulcová

„Výběr účinkujících je (tak jako vždy) kombinací přímého oslovení a výběru z konkurzů. Tentokrát se představí spousta nových tváří, ale i zkušených broadwayských harcovníků,“ pokračuje JUDr. Lichtenberg. A tak například v roli Menelaose diváci uvidí Josefa Vojtka. Oddysea ztvárnil Petr Vondráček, Parise si zahraje Vojtěch Drahokoupil, Agamemnona si zahraje Marián Vojtko. V roli krásné Heleny uvidíme v alternaci například Jitku Boho.

Muzikál Troja | Foto: Alena Šulcová

Autory muzikálové hudby jsou: Marcus Tran, Zdeněk Hrubý, Bohouš Josef, Michal Penk, David Deyl a Reinhard Mey. O texty se postaral Václav Kopta. Také úžasná scénografie i choreografie nás zavede do časů lásky, krutosti města Troja, které bychom dnes hledali na území dnešního Turecka v západní Malé Asii.

VIPosobnosti.cz | Divadlo Broadway

1