Vnuk kardiochirurga Jana Pirka je vášnivý tenista. Jaké osobnosti v turnaji porazil?

Autor: Jan Čížek

František Raba, Jakub Hájek, Vojtěch Pirk, Pavel Větrovec | Foto: Mirek Malec
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Vnuk předního kardiologa Jana Pirka sportovní geny svého slavného dědečka nezapře. Vojta na tenisovém turnaji na kurtech u Prahy společně s Jakubem Hájkem porazili muzikanty Karla Gotta. Společně všichni věří, že se po pandemii, která pozastavila také sportovní utkání ke hře zase vrátí.

Ve sportcentru byli připraveni na zahájení s raketou v ruce nestoři tenisových turnajů. Pianista Karla Gotta, Pavel Větrovec, basista František Raba, rocker Petr Janda, moderátor Zdeněk Vrba, ale i nestárnoucí fotbalista Antonín Panenka. Lékař Jan Pirk se turnaje nemohl zúčastnit, protože také sportoval. „Děda dal dnes přednost treku na kolech“, prozradil vnuk Vojta pro VIPosobnosti.cz. Na kurty tak mladého tenistu doprovodil tatínek Jiří.

Jiří Pirk a Jakub Hájek | Foto: Mirek Malec

Hráči, kteří zrovna nebyli na kurtech si zahráli na chvíli fotbal, nebo ping pong. Ani v tomto sportu vnuk Jana Pirka nezůstal pozadu. „Jsem na Vojtu náležitě hrdý a jsem rád, že mi neudělal ostudu,“ řekl pyšně kardiolog, když se dozvěděl, jak jeho vnuk zaválel.

Samotný turnaj byl více než napínavý. Hrálo se s velkým nasazením i přes to, že teploměr vyšplhal přes 30°C. Hráči tak střídali sprchy s hrou na kurtech. Skvěle si vedli také Antonín Panenka a Petr Janda. Rocker ve volných chvílích bavil ostatní historkami o ženách: „Někdy jich za námi přišlo hodně, jindy zase míň. Ale na zájem si celoživotně nemůžu stěžovat“, zavzpomínal Janda.

Antonín Panenka a Petr Janda | Foto: Mirek Malec

Prosadit se mezi zkušenými hráči bylo pro mladou dvojici těžké. Mladíci ale nakonec během turnaje nasbírali síly i zkušenosti a ve finále porazili pianistu Pavla Větrovce a baskytaristu Frantu Rabu. „Já jsem tady strávil krásný den, ve kterém jsem s Pavlem a ostatním zavzpomínal na Karla Gotta, Moc nám všem chybí,“ shodli se oba muzikanti, kteří desítky let tohoto zpěváka doprovázeli na pódiu. Vzpomínalo se vesele tak, jak by si to Karel přál.  Na vítěze po skončení turnaje čekaly  od pořádající agentury VIP osobnosti zajímavé dary i rozkrojení dortu.

0