Nemám rád dělení muziky, říká Karel Havlíček

Jan Čížek

Karel Havlíček | Foto: František Jirásek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Politik a ekonom Karel Havlíček v současné době velmi ostře vystupuje proti krokům současné vlády. Ve volném čase rád jezdí s fenkou Betynou na výlety a je velkým fanouškem muziky. Před pár dny byl jedním z kmotrů nové knihy o Karlu Gottovi.

Karel Havlíček se spisovatelkou Alkou Hájkovou | Foto: Jaroslav Hauer

„Jsem obrovský fanoušek muziky,“ řekl na křtu knihy KAREL-Příběhy z Trezoru Karel Havlíček. „Přiznám se, že víc rockový a folkový. Ale nikdy jsem neměl rád to dělení na rockovou a popovou. Vždy jsem vycházel z toho, že buď je špatná nebo dobrá muzika. A o tom rozhodují lidé. S panem Gottem jsme se neznali tak dobře, párkrát jsme se někde potkali. Bral jsem ho vždy za slušného a profesionálního člověka.“ 

Obálka na dortu | Foto: Jaroslav Hauer

Společenský večer byl věnován především Mistru Gottovi. Stejně jako v knize, také na něm zavzpomínaly osobnosti, mezi kterými nechyběl malíř Kristián Kodet, doc. Jan Měšťák, principál divadla Broadway Oldřich Lichtenberg, Karel Vágner, skladatel Zdeněk Barták nebo autor fotografie na obálce knihy Jakub Ludvík.

Kmotři se ani nevešli na fotografii | Foto: Jaroslav Hauer

 

Knihu sestavila spisovatelka Alka Hájková. „Totéž, co o Karlu Gottovi můžu říct o Alce, kterou znám trošku víc. Je to čistá, slušná, pracovitá dáma. Napsat knihu o takové ikoně určitě nebylo jednoduché ,“ dodal Havlíček na křtu knihy. „Děkuji panu Havlíčkovi, jsem ráda, že přišel na můj druhý křest. Také si toho velmi vážím,“ řekla pro VIPosobnosti.cz spisovatelka Alka Hájková.

Karel Gott s pianistou Rudolfem Roklem v Týnském chrámu. Rok 1969 | Foto: kniha KAREL-Příběhy z Trezoru

„Začala jsem ji postupně dávat dohromady již během covidu, ale byla vydána až letos. Symbolicky na svátek Karla,“ říká pro VIPosobnosti.cz autorka, Alka Hájková. „Byla jsem zvědavá, jak jednotliví aktéři budou na zpěváka vzpomínat. V čem se budou lišit a kde se naopak shodnou. Karlovi jsem to tak trochu dlužila, choval se ke mně vždy moc hezky, a to i v časech, které nebyly pro mě úplně příznivé,“ vysvětluje, proč nakonec vznikla kniha pohlazení, respektu, ale i humoru.

1