Karel Vágner: Gott nás všechny sestřelil

Autor: Alena Hájková

Karel Vágner | Foto: se souhlasem Karla Vágnera
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přidat na Seznam.cz

Muzikant prožil s Karlem Gottem téměř celý život. Byli nejen kolegové, souputníci ale především přátelé. Karel Vágner prozradil, jak vnímá odchod Mistra, jehož sláva dotýká se hvězd.

Skladatele mnoha hitů popsal své pocity, kterého dodnes provází. „Byl jsem na tom po odchodu Karla velmi špatně, od té smutné zprávy jsem nemohl spát. Karel nás sestřelil“, řekl pro VIPosobnosti.cz Karel Vágner. „Karla jsem znal ještě jinak. Projeli jsme spolu s Amforou celý svět. Národu určitě dochází, o jakého člověka a velikána jsme přišli, a to nejen po stránce pěvecké.“ Hitmaker, který patří k profesionální špičce hned tak něco nezaskočí mluvil pomalu, laskavě se slzami v očích. „Opět si zapálím za Karla svíčku a pomodlím se za něj.“

„Osobně jsem přesvědčen, že Karel je mimozemšťan. A tak jsme to i myslel. Už jenom za to, co dokázal nejen v dobách minulých, ale i teď, ve svých současných letech, si zaslouží úctu a obdiv. Je to dokonalý profesionál. Navíc obdivuji jeho vlastnosti čestného člověka,“ řekl o svém kamarádovi Karel Vágner v knize Cesta k vrcholu. Je snad Gott bytostí nadpozemskou? Měsíčňan nebo Marťan, je to jedno. Hudebník si prostě trval na svém. Důvody jsou však zcela oprávněné. To, co dokázal Karel Gott by prostě normální smrtelník nemohl nikdy zvládnout. Jeho cesta na vrchol byla opravdu ojedinělá.

Režisér Jiří Adamec, který byl rovněž celoživotním přítelem i kolegou Karla Gotta pro VIPosobnosti sdělil: „S Karlem jsme zažili mnoho legrace, byl to jeden z mála opravdových profesionálů“, vyjádřil svůj názor Adamec.

Jiří Adamec a Karel Gott | Foto: Jana Pertáková
0