Jiří Adamec už nerežíruje ani v práci ani doma. Co je příčinou?

Autor: Jan Čížek

Jiří Adamec | Foto: FTV Prima
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přidat na Seznam.cz

Úspěšný režisér má na svém kontě mnoho seriálů, televizních inscenací, ale i zábavných pořadů. Tak jak se mu dařilo profesně, v osobním životě tomu tak úplně vždy nebylo. Před mnoha lety objevil dnes již známou osobnost, které nedávno přišel popřát k životnímu jubileu. A bylo nač vzpomínat.

Režisér Adamec stojí za mnoha velkými televizními zábavnými pořady, ve kterých účinkovaly takové hvězdy, jako Karel Gott, Lucie Bílá, Petr Kolář a další. Posledním z živých projektů byl silvestrovský pořad z aquaparku v Čestlicích. Má za sebou velmi úspěšné seriály, jakým je například Sanitka, Cesty domů, ale i zábavné pořady, mezi které patří i anketa a slavnostní večer Českého slavíka, Ceny Thálie, Šestnáct růží pro Gotta a další.  Adamec byl vždy velký perfekcinalista, nic nenechával náhodě. Tak, jak měl vše srovnané na place, chtěl mít i doma. „Snažil jsem se vždy dělat svoji práci jak nejlépe jsem uměl. Každou. I zábavné show, posměšně nazývané “estrády” jsem dělal s plným nasazením a s maximální investicí talentu i osobní energie. A vyžadoval jsem to od všech, kteří se na té práci podíleli. Protože na každém záleželo,“ řekla Jiří Adamce pro VIPosobnosti.cz. Také v soukromí vyžadoval pořádek, který byl jednou z možných příčin rozpadu manželství.

Jiří Adamec a Karel Gott. Otevření výstavy hraček| Foto: Jana Perátková

Tak jak měl štěstí v profesi, nedařilo se mu úplně v soukromém životě. Se svoji první ženou dramaturgyní Tatianou Kavčiakovou vychoval tři děti. Bohužel po sňatku se sporťačkou Janou Adamcovou s ním děti z prvního manželství přestaly udržovat kontakt. Jana Nováková na režiséra čekala dlouhých 11. let. Po rozvodu si ji vzal za ženu. Svědky mu byli Karel Gott a Dalibor Gondík. V novém manželství se mu narodil syn Daník a dcera Jasmínka. Oba rodiče vždy velmi dbali na vzdělání svých dětí. „Byl jsem letos v létě své děti odvést na tábor do Španělka a po třech týdnech jsme pro ně jel autem zase zpátky, protože letadla nelítala tak, abych se trefil do termínu“, sdělil pro VIPosobnosti.cz Adamec. Maminka Jana vzala autem v srpnu své děti do Chorvatska. Nejen to naznačuje, že se režisérovi bohužel nevydražilo ani druhé manželství.

Rodina Adamcova s kamarádem Kubou Hájkem v aquaparku | Foto: Mirek Malec
Čtěte také: Jiří Adamec: Můj život má určitou hodnotu

V červnu přišel Jiří Adamec pogratulovat Janu Čenskému k jeho životnímu jubileu. Tohoto herce s režisérem pojí nejen to, že ho Adamec objevil na vysoké škole, ale dal mu příležitost zazářit v seriálech Zkoušky z dospělosti, Pojišťovna štěstí nebo Dlouhá míle. Herec také léta moderoval Miss České republiky, které byl Adamec režisérem. A tak společně u jednoho stolu s lékařem Janem Pirkem, fotbalistou Tondou Panenkou, plastickým chirurgem Liborem Kmentem režisér na tyto časy zavzpomínal. „Ano, Jirka byl vždycky velmi silná osobnost. Je si vědom toho, co dokázal,“ sdělila producentka této akce, Alena Hájková. „Byl to velmi příjemný večer. Vybrala jsem pro Honzu Čenského úzkou skupinu lidí, o kterých jsme věděla, že mu udělají radost. Jirka byl tentokrát velmi klidný, až nezvykle.“ Setkání se uskutečnilo v Průhonicích a bylo opravdu nejen na co vzpomínat, ale ani o zábavu nebyla nouze. Přesto byl režisér více zamlklý než obvykle. Nikoho a nic nerežíroval. „Na to u něj nejsem zvyklá. Spolupracovala jsem s ním například na otevření výstavy pro děti v Letňanech, kde společně s Karlem Gottem přestřihli pásku a zahráli si společně ping pong. Karel prohrál. Hned poté jsme se pustili také s Karlem Gottem do příprav silvestrovského večera v aquaparku. To byl úplně jiný adrenalin, ale také jsme byli všichni mladší,“ vzpomíná Alena Hájková na rok 2011.

producentka Alena Hájková a Karel Gott | Foto: Alan Pajer

Režisér je tělem i duší workoholik. Přesto, že už delší dobu nepracoval, což se zřejmě podepsalo také na jeho psychice, jedná o možné další pracovní nabídce. „Nic nechci teď zakřiknout“, řekl pro VIPosobnosti.cz pověrčivě Jiří Adamec.

0