Cesty domů se začínám děsit, říká Rey Koranteng

Jan Čížek

Rey Koranteng | Foto: Jiří Gabriel
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

V příštích 110 dnech nás čeká oprava jednoho z pražských mostů, což je noční, ale i denní můra pro řidiče. Na Barrandově sídlí také televize Nova, kam přijiždí za prací stovky lidí, mezi nimi oblíbený moderátor Rey Koranteng.

Zábava na flesh křtu v plném proudu | Foto: František Jirásek

„Mám velkou radost z tunelu Blanka, protože mi ušetří denně minimálně hodinu času. Projíždím jím domů, ale i do práce, bydlím až na samém okraji Prahy, takže MHD by to bylo komplikované,“ řekl na křtu flešky, kterou v Obecním domě moderoval Rey Koranteng. „Čeho se ale děsím, to je kolaps Barrandovského mostu. Zatím si ti nedovedu představit, obávám se, že i objízdné trasy budou ucpané,“ dodává moderátor. Moderace křtu se ujal s profesionalitou sobě vlastní. „Jak se to teď uvolnilo, začal jsem dostávat nabídky na moderování. Co bude na podzim se uvidí. Lidi, ale firmy čeká velké zdražování, což se podle mě projeví nejvíce po létě“.

Alka Hájková, Jan Pirk, Vlastmil Ježek | Foto: František Jirásek

Více zde: V šachovém duelu mezi Ghanou a Indií zvítězil Rey Koranteng

Samotný křest ozdobily nejen VIP osobnosti, kterého se ho zúčastnily, ale na lesku mu přidaly secesní prostory nádherné secesní restaurace. „Honosnou podobou se pyšní zejména Francouzská restaurace (dnes Restaurace Obecní dům) s typicky secesní průčelní stěnou se dvěma dekorativními panó s náměty Vinařství a Chmelařství od Josefa Weniga, který vytvořil také postranní nástěnný obraz Praha vítající své hosty,“ řekl během úvodního slova generální ředitel Obecního domu. “ Restaurace si zahrála například v Menzelově adaptaci románu Bohumila Hrabala Jak jsem obsluhoval anglického krále. Schodiště, po kterém stoupá nádherné pozadí mladičké kurtizány, si můžete užít i vy – vede ovšem pouze k dámským toaletám. Restaurace ve filmu sice předstírá nedaleký hotel Paříž, ale byla a je součástí Obecního domu. Francouzská restaurace byla vždy synonymem prvorepublikové noblesy a kvalitní gastronomie, na kterou dnes navazuje její současný provozovatel, “ přiblížil secesní perlu Prahy Vlastimil Ježek.

Více zde: Ze smetiště jednou z nejdražších ulic světa. To je ulice Na Příkopě

0