Češi, do toho! Letiště Praha podporuje české paralympioniky

Jan Čížek

Foto: Letiště Praha
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Letiště Praha navázalo před XVII. letními paralympijskými hrami, které proběhnou na přelomu srpna a září v Paříži, spolupráci s Českým paralympijským výborem. Tu bude doprovázet komunikační kampaň s názvem Leťte za svým snem, jejíž hlavní hrdinkou je paraatletka Tereza Jakschová.

Foto: Letiště Praha

Kampaň Leťte za svým snem, která potrvá až do návratu parasportovců zpět domů, se kromě prostor letiště promítne zejména v online prostředí. Hlavní hrdinkou je Tereza Jakschová. Paraatletka, sprinterka a medailistka, která má na kontě druhé místo z mistrovství Evropy z roku 2018, deváté místo z mistrovství světa 2019, v roce 2020 pak byla pátou nejrychlejší v Evropě. V roce 2022 k úspěchům dokázala přidat ještě dvě třetí místa ze světového šampionátu a loni byla dvakrát osmá nejrychlejší na světě.

”Díky spolupráci s českým paralympijským týmem máme šanci vyzdvihnout, kam až v České republice došel parasport během posledních několika let, a ukázat, jak si vážíme těch, kteří se na něm podílejí. Všichni tito sportovci každý den dokazují, že nic není nemožné a jsou pro nás opravdovou inspirací,” uvedl Marek Hornych, ředitel Marketingu a zákaznické zkušenosti Letiště Praha.

Foto: Letiště Praha

Jedním z cílů kampaně je také podpořit, kromě sportovců i aktivity Českého paralympijského výboru, které jsou zaměřené například na aktivaci lidí po úrazu pomocí sportu s názvem Pararestart. Dalším takovým projektem je iniciativa Parahrátky, která je určena handicapovaným dětem a jejich spolužákům na základních školách.

„Těší nás, že díky spolupráci s Letištěm Praha můžeme přiblížit příběhy našich parasportovců širší veřejnosti a dopřát sportovcům nadstandardní komfort při cestování.“ uvedla Tereza Eliášová, marketingová ředitelka Českého paralympijského výboru.

 

Letiště Praha

0