Belmondo i Delon byli skvělí herci. Dabovat je nebylo lehké, říká Jiří Krampol

Alka Hájková

Alain Delon a Jean Paul Belmondo | Foto: Česká televize
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Odchod herce Alaina Delona zasáhl také Jiřího Krampola. Právě on svůj hlas propůjčil Jean-Paulu Belmondovi, která byl Delonovým přítelem. Společně si zahráli například ve filmu Poloviční šance.

Jiří Krampol na oslavě narozenin| Foto: Pavel Gwužd

„S Belmondem jsem nadaboval téměř třicet filmů. Tak, jako mi bylo líto jeho odchodu, jsem teď smutný ze smrti Alaina Delona. Byli to skvělí herci,“ sdělil pro VIPosobnosti.cz herec a dabér Jiří Krampol. „Už jsem to říkal mnohokrát. Herec Jan Tříska, který Belmonda daboval emigroval, a tak mi Vít Olmer nabídl, zda bych se toho neujal já. Byla to pro mě tehdy ohromná příležitost.“

Dabování je velmi náročné. Podle slov Jiřího Krampola je potřeba namluvit řeč synchronicky. „Je potřeba vychytat i řeč těla, hlas musí odpovídat povaze člověka, originálu, kterého herec namlouvá. To nedokáže každý. Například Vlastík Brodský mi kdysi řekl, že by to nemohl dělat,“ dodává Jiří Krampol.

Právě v těchto dnech můžeme na televizních obrazovkách zavzpomínat na charismatického herce Alaina Delona, který svůj um propojil s dalšími hvězdami stříbrného plátna a zanechal zde nesmazatelnou stopu. S touto legendou odešly VIP osobnosti, profesionalita, které jsou nenahraditelné a jejich odchod a uzavřel jednu významnou etapu. Také Jiří Krampol rád vzpomíná na doby, kdy se lidi bavili. „Byla legrace, věnovali jsme se jeden druhému. Přesto, že se na mnoho starých děl díváme s despektem, měly svoji hodnotu. Ta mi dnes schází,“ uzavírá hlas J. P. Belmonda, dabér Jiří Krampol.

Zdroj: VIPosobnosti.cz

0