Show Vzkříšení otevřelo multižánrový kulturní prostor Novou Spirálu

Alka Hájková

Nová Spirála na Výstavišti Praha | Foto: Výstaviště Praha
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Pár metrů od muzikálového svatostánku GoJa Music Hall se na pražském Výstavišti nachází divadlo Spirála. Tento multižánrový kulturní prostor včera uvítal po více než dvaceti letech opět své diváky. Novou etapu unikátní černé kruhové stavby zahájila multimediální show Vzkříšení. Nejen technologické vymoženosti, oprava, ale i samotná show složená především ze zahraničního repertoáru vyšla hlavní město Prahu na nemalé peníze.

Herec a zpěvák Robert Urban | Foto: Výstaviště Praha

Stodesetiminutová plejáda dvaceti světových songů od Madonny, Amy Winehouse, Nirvany a dalších světoznámých umělců doplňují technické prvky jako videomapping, samotnou scénu a choreografii pak umocňuje 360°hlediště s kapacitou 800 míst a dvě otočná teleskopická pódia. Součástí show je i akrobacie stejně jako vzpomínky na povodně, které v roce 2002 Spirálu uzavřely až do dnešních dnů. Vzkříšení nezapomíná ani na poctu Ježíšovi a samotnou vzpomínku na další významný muzikál let devadesátých Evita přináší Radka Fišarová, která nechybí v souboru Nové Spirály a multimediální show.

Interiér Nové Spirály | Foto: Výstaviště Praha

Vzkříšení už zanedlouho doplní činoherní představení Madisonské mosty, v příštím roce pak varietní show The Saturn Revue nebo tenorista světového formátu Pavel Černoch za hudebního doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava. Prostor zde najdou i akce třetích stran jako TEDx nebo japonský DJ Ryoji Ikeda. Nová Spirála se stává místem, kde mají prostor všechny umělecké žánry, ať už činohra, muzikál, nový cirkus, opera, sportovní nebo multimediální show.Vzkříšení už zanedlouho doplní činoherní představení Madisonské mosty, v příštím roce pak varietní show The Saturn Revue nebo tenorista světového formátu Pavel Černoch za hudebního doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava. Prostor zde najdou i akce třetích stran jako TEDx nebo japonský DJ Ryoji Ikeda. Nová Spirála se stává místem, kde mají prostor všechny umělecké žánry, ať už činohra, muzikál, nový cirkus, opera, sportovní nebo multimediální show.

Multižánrový prostor bez limitu

Dominantou unikátního kruhového sálu s 360° hledištěm a kapacitou 800 míst je jeviště se soustřed-nou točnou, které umocní zážitek z každé akce stejně jako fakt, že v Nové Spirále nezůstává u žádného představení divákům nic skryto. Umělci zde nastupují či vystupují na scénu přímo mezi diváky z hlediště, což zajišťuje dokonalou interakci mezi divákem a vystupujícími umělci. Nově zde vznikla také malá scéna pro menší hudební, divadelní a další umělecká vystoupení nebo firemní akce s kapacitou až 300 diváků. Nová Spirála je zároveň místem pro začínající talentované umělce, kterým dá prostor pro osobní růst stejně jako je otevřena všem zajímavým projektům z České republiky či zahraničí pro hostování.

 

 

 

 

 

0