Michal David během křtu roztančil Obecní dům

Jan Čížek

Hitmaker Micha David | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Autor úspěšných hitů si před Vánocemi nadělil nové CD. Michal David ho pokřtil za účasti více jak sto hostů ve vinárně Obecního domu. Hitmaker si připravil pro tento večer mini koncert, kterým roztančil nejen jeho přátelé, ale celou secesní perlu Prahy.

 

 

Michal David | Foto: Jaroslav Hauer

Již v červenci v kavárně Obecního domu poskytl Michal David rozhovor pro VIPosobnosti.cz, ve kterém prozradil, že vydává nové album Funky 2, které akorát dokončuje. „Vyjde v říjnu nebo v listopadu. Budeme k němu točit klip na novou písničku, protože jsou tam nejen staré remaky, jako to bylo u jedničky, ale i pět nových písniček. “ A tak se také stalo. Album je na světě a za účasti několika osobností bylo pokřtěno. Ještě před tím ho představil svým fanouškům na mega koncertu v Plzni, kde vystupoval společně s DJ Bobem.

Michal David | Foto: Alena Šulcová

Mezi hosty se objevili nejen jeho přátelé, ale také osobnosti z branže. Samozřejmě nechyběl František Janeček, producent, který stál u zrodu vycházející hvězdy. Další osobností byl skladatel Zdeněk Barták. Ten napsal pro Michala Davida hity jako například Nenapovídej a Nonstop. První vrchol kariéry zažil Barták ve skupině Kroky Františka Janečka. Pro Michala Davida napsal jeho největší hity, za které získal umělec Zlatou a Platinovou desku. Na křtu nechyběl samozřejmě Sagvan Tofi. Na diskotékách letěl v 80. letech třeba jeho hit Dávej, ber ze snímku Kamarád do deště. Film Vítr v kapse byl pro něj osudový, protože se během jeho natáčení seznámil právě s Michalem Davidem. Mini koncert si doslova užívala i herečka Jiřina Bohdalová, která se na parketu vlnila do rytmu.

František Janeček a Zdeněk Barták | Foto: Jaroslav Hauer

Na tuto společenskou akci hitmakera doprovázela manželka Marcela, které to moc slušelo a vnuk Sabík. Ten vyrůstá v mladého muže, na kterého jsou oba dva moc pyšní. Před samotným křtem se Michal David stačil pozdravit a popovídat s hosty. Protože se v tomto týdnu koná opět vyhlášení Českého slavíka, dotkl se Michal David s producentkou a spisovatelkou Alkou Hájkovou i této ankety. „Letos na ní už budu chybět,“ sdělil král diskoték.

Michal David to křtu opět rozjel | Foto: Jakub Hájek

Pak už přišel na řadu samotný křest, který poslal nové CD FUNKY 2 do světa, ve kterém zazáří stejně jako Davidova celoživotní kariéra. „Společně s Milkobrothers a P.A.T. jsme natočili videoklip Funky, co máš rád,“ dodal k novému CD Michal David, který už plánuje na příští rok další album s hvězdami světového formátu a na rok 2025 koncert ke svým 65. narozeninám. „Koncerty jako takové musím teď chviličku pozdržet kvůli tomu, že chceme připravit zmíněný nový projekt a nový formát,“ vypráví o svých dalších plánech.

 

0