Spisovatelka Alka Hájková oslavila jubileum. Mezi dárky nechyběl obraz ani křišťálová váza

Jana Černá

Spisovatelka a producentka Alka Hájková | Foto: Petr Brodský
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Nejen VIP osobnosti, ale také rodina a další přátelé oslavili společně s Alkou Hájkovou její životní jubileum. V pražské restauraci Columna se sešlo více jak 40 lidí, kteří přišli jubilantce popřát i zahrát. Na konci večera se spisovatelka ztratila v záplavě květin i darů.

Gratulant Michal David a Alka Hájková | Foto: Petr Brodský

Spisovatelka a producentka společenských akcí oslavila životní jubileum, ke kterému ji přišla popřát řada známých osobností. „Alenku znám od jejich 18 let. Nedávno jsem byl s Marcelou u ní doma na indickém obědě. Indii, kde se narodila, mám rád, i když jsem ji ještě nenavštívil,“ řekl na oslavě Michal David, který je nejen velký cestovatel, ale i gurmán. Své kamarádce daroval obrovskou květinu a nádhernou vázu. „Michal se trefil úplně přesně, protože české sklo miluji a obdivuji skláře. Měli jsme chalupu v Novém Boru, takže jsem ve sklárnách tehdy byla jako doma. Nakonec pár krásných kousků jsem loni odvezla našim přátelům do Indie.“

Jan Pirk s manželkou a Alkou Hájkovou | Foto: Petr Brodský

Mezi gratulanty nechyběl například kardiochirurg Jan Pirk s manželkou, který prozradil, že stále pracuje. „Pořád se udržuji také ve fyzické kondici. Je škoda, že zrušili Jizerskou 50. Když byl sníh pečlivě jsem trénoval,“ posteskl si lékař, který si během večera povídal také s Janem Měšťákem, který se zotavuje po operaci. „Neumím odpočívat, takže píšu nebo operuju,“ řekl pro VIPosobnosti.cz plastický chirurg.

Alka Hájková s Janem Měšťákem | Foto: Petr Brodský
Vždy galantní Kristián Kodet | Foto: Petr Brodský

S gratulací a obrazem dorazil malíř Kristián Kodet. „Na společenské akce Alenky chodím moc rád. Mají velkou úroveň, což si dovoluji říct, protože jsem již zažil nesčetně,“ vysekl oslavenkyni pochvalu bratr herce Jiřího.

Alka Hájková a Felix Slováček

Alka Hájková prožila většinu pracovního života s muzikanty Karla Gotta. „Karla jsem si velmi vážila, dal mi spoustu užitečných rad do života. Čerpám z nich dodnes. Nejen proto jsem mu vloni věnovala mojí poslední knihu Karel – Příběhy z Trezoru.“ A tak je nasnadě, že na oslavě nemohl chybět Felix Slováček, který zahrál oslavenkyni na klarinet. K dalším osobnostem, kterých si Hájková vážila patřil pianista Rudolf Rokl. Jeho syn Patrik je úspěšný DJ, který večer doprovázel muzikou.

Jiří Krampol společně s dalšími osobnostmi a syny Alky Hájkové | Foto: Petr Brodský

Obrovskou kytici předal oslavenkyni také Karel Havlíček. „Alenku znám delší dobu, vážím si jí. Je pracovitá, nezištná. Zatím jsem žádnou její společenskou akci nevynechal.“ Velkým překvapením byl na oslavě Jiří Krampol. Ten dorazil do restaurace téměř z nemocnice. „Jsem rád, že jsme s Milošem Schmiedbergerem dorazili. Z nemocnice mě domů pustili už minulý týden. Alenka tam za mnou byla, známe se spoustu let. Jsem tu jen na skok,“ řekl bavič a herec. Pianista Rudolf Rokl. Jeho syn Patrik je úspěšný DJ, který večer doprovázel muzikou.

Gratulant Karel Havlíček | Foto: Petr Brodský

Vrcholem večera byl nádherný dort, který oslavenkyně rozkrojila za doprovodu hitu Michala Davida Pár přátel. „Byl to příjemný večer, vážím si všech, kteří přišli. Škoda, že jich pár nedorazilo, ale řádí chřipky. A tak Karel Vágner, Jarda Sapík nebo Rey Koranteng zůstali v posteli. Dobře se necítí ani hudební boss František Janeček. Ale věřím, že se potkáme jindy a jinde,“ dodává jubilantka Alka Hájková.

1