Indická kuchyně je pestrá. Už vím, jak si ji vychutnat, říká Michal David

Jana Černá

Alka Hájková a Michal David | Foto: Mirek Malec
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Hitmaker oslavil společně se svojí dlouholetou kamarádkou Alkou Hájkovou její novou knihu Z jeepu do rikši, barevná vůně Indie. Michal David je gurmán, a tak se název knihy stal předlohou pro společnou indickou kuchařku.

Agonda, Goa | Foto: kniha Z jeppu do rikši, barevná vůně Indie

Michale, byl jste již v Indii?

Ještě ne, létám roky na Maledivy, snad jednou…

Věříte na minulé životy?

Ano. Vím, že Indové oddělují materiální svět a svět duchovní. Vše co uděláte špatného se projeví v dalších životech.

Společně s Alkou jste dostali nápad napsat indickou kuchařku…

To by bylo zajímavé. Věnoval jsem Alence na jejím křtu indickou opici s 52 kořeními a pravým hedvábným šátkem. Indická kuchyně je pestrá, tady v této restauraci jsem měl možnost ochutnat další různé pokrmy. Jako welcome drink se podávalo mango lassie. Jen se bohužel musím omluvit, protože mě za chvíli čeká večeře s mým vnukem. Séba slaví dne 15 narozeniny.

Foto: kniha Z jeppu do rikši, barevná vůně Indie

Dodejme tedy, že slavnostní křest knihy se konal v restauraci Five Rivers Indian Kitchen and Bar na Praze 1 za účasti mnoha zajímavých a významných hostů. Mezi hosty se objevil Michal David, Karel Havlíček, Jan Měšťák, Jan Pirk, Zdeněk Barták, Adriana Sobotová a další. Celý křest uváděl a moderoval Zdeněk Mahdal.

Vyzkoušejte indické recepty v nové knize Alky Hájek Z jeepu do rikši

Partnery křtu knihy byli Doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc. a společnost Energy 4 Home s.r.o.

Knihu je možné objednat na: aos-knihy.cz/z-jeepu-do-riksi