Indická kuchyně je pestrá. Už vím, jak si ji vychutnat, říká Michal David
Jana Černá

Redaktorka
Hitmaker oslavil společně se svojí dlouholetou kamarádkou Alkou Hájkovou její novou knihu Z jeepu do rikši, barevná vůně Indie. Michal David je gurmán, a tak se název knihy stal předlohou pro společnou indickou kuchařku.
Michale, byl jste již v Indii?
Ještě ne, létám roky na Maledivy, snad jednou…
Věříte na minulé životy?
Ano. Vím, že Indové oddělují materiální svět a svět duchovní. Vše co uděláte špatného se projeví v dalších životech.
Společně s Alkou jste dostali nápad napsat indickou kuchařku…
To by bylo zajímavé. Věnoval jsem Alence na jejím křtu indickou opici s 52 kořeními a pravým hedvábným šátkem. Indická kuchyně je pestrá, tady v této restauraci jsem měl možnost ochutnat další různé pokrmy. Jako welcome drink se podávalo mango lassie. Jen se bohužel musím omluvit, protože mě za chvíli čeká večeře s mým vnukem. Séba slaví dne 15 narozeniny.
Dodejme tedy, že slavnostní křest knihy se konal v restauraci Five Rivers Indian Kitchen and Bar na Praze 1 za účasti mnoha zajímavých a významných hostů. Mezi hosty se objevil Michal David, Karel Havlíček, Jan Měšťák, Jan Pirk, Zdeněk Barták, Adriana Sobotová a další. Celý křest uváděl a moderoval Zdeněk Mahdal.
Vyzkoušejte indické recepty v nové knize Alky Hájek Z jeepu do rikši
Partnery křtu knihy byli Doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc. a společnost Energy 4 Home s.r.o.
Knihu je možné objednat na: aos-knihy.cz/z-jeepu-do-riksi
Copyright 2012-2025 VIPosobnosti.cz.
Autorská práva: Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či další zpřístupňování článků, podcastů, videí a fotografií bez písemného souhlasu vydavatele, vč. sociálních sítí je zakázáno.