Hitmaker prozradil, jak by se asi dnes žilo Karlu Gottovi

Alka Hájková

Karel Gott | Foto: se souhlasem Česká televize
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Dnešní oslavenec, hitmaker Michal David se svým kamarádem a kolegou slavil nejedny narozeniny. Oba pojí datum 14. července, takže o společnou zábavu nebyla nouze. David napsal pro Gotta několik úspěšných hitů, strávil s ním dovolenou nejen na Maledivách, ale vídal se s Mistrem i v posledních měsících života. Jak by asi Karel Gott snášel čas covidu a dnešní dobu, prozradil Michal David exkluzivně pro VIPosobnosti.cz.

Michal David | Foto: se souhlasem Michal David

Michale, sešel se rok s rokem a ty opět slavíš narozeniny. Ve stejný den jako Karel Gott, 14. července. Oba jste měli to štěstí, že jste se narodili do doby, která muzice přála…

Karel měl štěstí na ta šedesátá letá, já na osmdesátá, která dodnes miluju. Mám rád umělce právě těch 80. let. Bee Gees, Whitney Houston. Diskotéková muzika této doby byla mým světem.

S Karlem jste se setkávali i mimo profesní svět. V našem posledním rozhovoru jsi mi řekl, že i přesto, že showbyznys je plný konkurentů, pár přátel jsi si v něm našel. A mezi ně patřil i on.

Myslím si, že tom našem světě se dají najít kamarádi. Mezi mé kamarády patřila Hanička Zagorová, Karel Svoboda a samozřejmě Karel Gott. Nevím o tom, že bych se svými kolegy měl spory. Nepříjemné situace řeším s klidem a nedorozumnění raději někdy vezmu na sebe.

Pojila vás letitá spolupráce, profesionalita, obliba, ale i Itálie…

Ano, narodili jsme se oba pod šťastnou hvězdou, je neuvěřitelné, kolik jsme toho měli společného, často jsme si o tom povídali. Karel měl Itálii rád, akorát víc miloval kantilénu a já zase popíkáře.

Karel Gott, Josef Suk, Rudolf Rokl | Foto: se souhlasem České televize

 

Jak by se Karlovi podle tebe žilo v čase covidu a po něm? Připomeňme, že odešel 1. října roku 2019 a covid nás všechny omezil v březnu následujícího roku na dva roky…

Řekl bych, že špatně. Karel byl velmi společenský člověk, miloval lidi, publikum. Stát na pódiu bylo jeho životem. Vím, že izolaci doma v čase nemoci velmi špatně snášel, a to i přes to, že rodina mu byla velkou oporou. Z toho, co jsme tu všichni zažili, by byl velmi smutný, řekl bych přímo nešťastný.

2