Doufám, že se ve StarDance naučím  tancovat, říká Filip Blažek

Letošní podzim se na ČT1 bude opět tančit. K pětici známých žen Martě Dancingerové, Janě Paulové, Martině Ptáčkové, Chili Ta a Lucii Vondráčkové se přidá pět slavných mužů. Pozvání do soutěže přijal herec Filip Blažek, spisovatel Patrik Hartl, herec Oskar Hes, paralympionik Jiří Ježek a hudebník Ondřej Ruml. Loňský, dvanáctý ročník překonal dosavadní rekordy na sociálních sítích ČT – více než čtyři sta příspěvků a krátkých videí mělo sedmdesát milionů zobrazení či zhlednutí.

Soutěž o knihu PRAHA-DILLÍ, život mezi dvěma světy. Zažijte autenticitu dnešní Indie z pohledu královské rodiny

Soutěž: Kniha vypráví neobyčejný příběh indické dívenky, která se hříčkou osudu dostane do české diplomatické rodiny.  Přinesla Alce štěstí, jak se vyrovnala s předsudky lidí, životem na odlišném kontinentu? Do rodné Indie se již jako dospělá po mnoha letech vrací. Jak na ní zapůsobila, jaké dojmy a zážitky si z Indie odváží? V knize zažijete autenticitu dnešní Indie z pohledu královské rodiny. Autorka si uvědomuje, že její dosavadní život v Evropě byl značně ovlivněn indickými kořeny.

Letíte do Číny? Z Prahy do Pekingu již třikrát týdně

Praha opět získá přímé spojení s Čínou. Dopravce Hainan Airlines od 24. června obnoví svoji přímou linku z Prahy do Pekingu, kterou bude celoročně provozovat třikrát týdně vždy v pondělí, ve středu a v pátek. Návrat přímých letů do Číny je velmi dobrým signálem pro příjezdový cestovní ruch i pro české cestovatele.

Ve Zlatovlásce se ze mě stane parchant, prozradil Marek Lambora

Po více než padesáti letech si milovníci pohádek budou moci užít klasický příběh Karla Jaromíra Erbena o Zlatovlásce v novém hávu. Před pár dny totiž začalo natáčení nové verze kultovní pohádky, jež v roce 1973 zařadila Petra Štěpánka coby Jiříka mezi herecké idoly konce minulého století. Nyní se oblíbený herec vrací v roli krále a v jeho původní roli mladíka bojujícího o přízeň zlatovlasé princezny se představí mladý herec Tomáš Weber. Film v režii Jana Těšitele se bude natáčet do června, v kinech by se měl objevit na začátku roku 2025.

Milovaný Gump ovládl kina i srdce děrí

Pes Gump je víkendovou jedničkou v kinech. Pokračování úspěšného filmu Gump – pes, který naučil lidi žít sice „vychytalo“ krásné jarní počasí, i přesto ale obsadilo první příčku ve víkendové návštěvnosti. Jako silný český rodinný snímek si film Gump – jsme dvojka chválí i provozovatelé kin. „Na Gumpa se stojí fronty a po projekci se dlouho tleská, tohle jsme dlouho nezažili,“ říkají provozovatelé kin.