Francouzská kuchyně se vrací do Restaurace Obecní dům. Vychutnejte si nedělní brunche

Redakce, Eliška Žaloudková

Obecní dům Praha | Foto: se souhlasem Obecní dům
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Restaurace Obecní dům byla od svého vzniku známá jako Francouzská restaurace, a právě k této tradici se nyní hrdě vrací. Projekt propojuje vícechodová francouzská menu a nedělní francouzské brunche s klasickými, dlouhodobě oblíbenými brunchovými koncepty.

Delikatesy gastronomické společnosti Vyšehrad2000 | Foto: se souhlasem Vyšehrad2000

Součástí secesní perly Obecního domu v Praze je Francouzská restaurace.  Je jednou z nejkrásnějších na světě.  Hosty zaujme bohatě zdobeným interiérem, lustry, ale i díly Alfonse Muchy nebo Josefa Weniga. Gastronomická společnost Vyšehrad2000 zde poskytuje již řadu let jednu z nejkvalitnějších služeb nejen pro významné společenské a prestižní akce, ale také domácí i světové osobnosti. „Filozofie naší firmy je spokojenost klienta,“ říká předseda představenstva Vyšehrad2000 Jaroslav Novák. „Připravujeme pro vše, co je třeba pro dokonalou party, večírek, obchodní recepci, raut, či galavečeři.“

Foto: se souhlasem Vyšehrad2000

 

Od 1. 9. 2025  v restauraci startuje projekt „Francouzské měsíce“, což znamená, že každý měsíc bude připraveno vícechodové menu inspirované jedním francouzským regionem. Hosté tak mohou každý měsíc ochutnat typické chutě a speciality dané oblasti – vždy v moderním pojetí šéfkuchařů Restaurace Obecní dům. „Francie má mnoho regionů, které bychom tímto rádi představily. Každý z nich je zajímavým tím, že nabízí specifická jídla. Jsou to například různé druhy sýrů, pečiva, ale i vín i nealkoholických nápojů,“ dodává Jaroslav Novák.

Plánované regiony:

Brunch Provance | Foto: Obecní dům
    • Září – Provence
    • Říjen – Bretaň a Normandie
    • Listopad – Beaujolais a Burgundsko
    • (po novém roce pokračuje projekt: leden – Alsasko, únor – Údolí Loiry, březen – Akvitánie, duben – Savojsko)

Francouzské brunche

Na měsíční menu vždy navazují také nedělní brunche v duchu daného regionu a konají se několikrát do měsíce. Hosté zde mohou ochutnat širší škálu francouzských specialit formou bufetu.

    • 12. 10. a 19. 10. Bretaň a Normandie
    • 2. 11., 23. 11. a 30. 11. Beaujolais a Burgundsko

Každý měsíc tak hosté zažijí v restauraci nový kulinářský výlet Francií, který je zasazený do reprezentativního secesního prostředí Obecního domu, vždy s moderním twistem.

Zdroj: Vyšehrad2000

0