Teď máme úkol naučit chodit do těchto krásných prostor Obecního domu pražáky, říká Jaroslav Novák

Pavel Fryml

Catering Vyšehrad2000 | Foto: Pavel Gwužd
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Vyšehrad 2000 oslavila 30. narozeniny ve Smetanově síni Obecního domu, kde se sešlo více jak 500 hostů, kteří měli možnost během slavnostního večera ochutnat vybraný catering společnosti. Mezi vzácnými hosty nechyběl ani generální ředitel Obecního domu Vlastimil Ježek. Celým večerem provázel Alexander Hemala. Při příležitosti oslav 30. narozenin společnosti proběhlo i slavnostní představení nového loga, mobiliáře i nových receptů místních šéfkuchařů. Více o společnosti nám řekl Jaroslav Novák, předseda představenstva Vyšehrad 2000 a.s.:

Akciová společnost Vyšehrad 2000 vznikla a byla založena v restauraci v domě u Zlatého říšského jablka. Tehdy když jsme začínali, nebyla konkurence, to se podnikalo. Začali jsme s cateringem, vrátili jsme se zpátky i do restaurace Pod křídlem, kterou jsme dříve provozovali. Získali jsme Obecní dům, Rožmberský palác a začali jsme budovat areál Botanica s golfovým hřištěm. Říkáme tomu, že to je hřiště, které vzniklo z knedlíků 🙂 Peníze, co se vydělaly z cateringu, se dobře investovaly. Postupně jsme získali i Malostranskou besedu a pořád nám funguje catering, který máme v Michli.

Za covidu jsme získali ještě další prostory v Obecním domě. Firmy se covidu lekli a my jsme provoz převzali. Vedení Obecního domu nám přitom velmi pomohlo. Bylo to náročné se udržet, vše stálo peníze, nejvíce mzdové náklady, aby jsme nemuseli propouštět zaměstnance. Fenomén, který vznikl za covidu a líbí se mi je, že se změnil stav financí. Měli jsme vysoké ceny, vysoký nájem, chodili sem do Obecního domu vesměs cizinci. Po covidu se ceny srovnaly. V Praze jsou vidět i ceny vyšší než tady u nás.

Teď máme úkol naučit chodit do těchto krásných prostor Obecního domu pražáky. Lidé se bojí, že to tu máme drahé, ale není tomu tak. Chceme, aby tu akce pořádaly různé spolky, což tu vše bylo za první republiky. Nakonec kvůli tomu se tento dům postavil. Obecní dům. Střední třída sem vždy chodila.

Když se ohlédnete za celý ten čas třiceti let, co vás potěšilo?

Tak předně že jsem se toho dožil 🙂 Že mám rodinu, děti, to je důležité. Vše jsme si tu odpracovali a mně by ani nebavilo, kdyby vše šlo hladce a bez problémů.

Více se dočtete: NOVÁ VEČERNÍ PRAHA

Nová Večerní Praha