VIP osobnosti flambovaly delikatesu. Karamelový svařák pod dohledem odborníka Michaela Trettera

Jana Černá

Osobnosti flambují v Tretter´s baru | Foto: Jaroslav Hauer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Karamelový svařák, pečené kaštany i zvěřinové speciality. Právě tyto delikatesy přilákaly do Obecního domu VIP osobnosti, které tak měly možnost je nejen ochutnat, ale také si vyzkoušet flambování. Tento nevšední zážitek se konal v Trette´s baru, ve kterém své zkušenosti, um předvedl právě Michael Tretter.

Osobnosti flambují | Foto: Jaroslav Hauer

„Jsem ráda, že mě Obecní dům opět oslovil a mohli jsme společně vytvořit velmi příjemný zážitek s lidmi, které ráda vídám.  Flambování svařeného vína zní neobvykle, přesto je to možné, říká producentka akce a majitelka společenské agentury Alka Hájková. „Jsem ráda, že mé pozvání přijal například Michal David, Rey Koranteng, Karel Havlíček, Zdeněk Mahdal, Adriana Sobotová nebo Jakub Ludvík.“ Všichni si zábavné odpoledne pochvalovali. „Naučil jsem se něčemu zajímavému,“ sdělil například Michal David, který je velmi dobrý kuchař, znalec vín i gurmán.

Rád vaří také Karel Havlíček. „Karamelový svařák jsem měl poprvé na této akci a byl fakt dobrý. Pečené kaštany jsem v minulosti párkrát měl, úplně mě tedy nenadchly, ale rád je šoupu občas do nádivky…,“ říká šéf stínové vlády, který navštěvuje Obecní dům.

Adriana Sobotová, Zdeněk Mahdal, Alka Hájková | Foto: redakce VIPosobnosti.cz

Když se řekne Vivaldi, vybaví se nám Čtvero ročních období. I tak by se dala nazvat nabídka cateringové firmy Vyšehrad 2000, která slaví letos 30 let v Obecním domě. „Stále je potřeba hledat invenci,“ říká pro VIPosobnosti.cz spolumajitel Jan Novák. „Rádi bychom přivedli do Obecního domu českou klientelu. Přizpůsobili jsme tomu ceny i nabídku., Myslím, že máme co nabídnout. Dnes tedy Podzimními slavnostmi navazujeme na jarní a letní úspěšnou akci Frozen Bliss, neodolatelnou zmrzlinu, která se prodávala u venkovního okénka.“

Jaro a léto střídá podzim a zima, advent, Vánoce, pro mnohé nejkrásnější část roku. A tak pro ty, kteří se budou toulat podzimní a zimní Prahou jsou u okénka Obecního domu připravené delikatesy na zahřátí i pro chuť.

Hosté si skvěle pochutnali také na pečených kaštanech, které stejně jako svařák patří k podzimu. „Chutnaly mi ale také například dukátové buchtičky s krémem,“ olizoval se Zdeněk Mahdal. To, že je Obecní dům vyhlášen skvělou kuchyní je známé. Přijďte také ochutnat.

 

 

VIDEO: Daniela Smržová

1