Redaktorka
Uspořádat vánoční večírek je zapotřebí s předstihem. Místa, která jsou zajímavá cenou, gastronomií bývají obsazena dlouho dopředu. Příprava této akce vyžaduje organizační schopnosti, cit pro výběr menu, místa, zajímavou pozvánku, ale i dekoraci. Důležitá je kapacita prostoru. Věřte, že na trapas stačí málo a večírek může mít nechtěnou dohru.
Už víte, co na sebe?
Jak se obléknout byste měli najít na pozvánce. Pokud tomu tak není, vsaďte na decentnost. Pro dámy jsou vhodné tmavší večerní šaty nebo sukně s halenkou a boty na vyšším podpatku. Nedílnou součástí je účes a šperky, které musí ladit se zvoleným oblečením. Parfém může mít pro tuto příležitost intenzivnější vůni. Večerní líčení bývá z důvodu umělého osvětlení nápadnější. Pánové nic nezkazí oblekem v tmavší barvě. K němu vhodně zvolená košile, pásek a boty, případně kravata či kapesníček v kapsičce saka. Doplňky by u dam i pánů měly ladit celkově s oblečením. Lépe vyniknou v menším množství.
Kde najdete zárukou kvality a gastronomického zážitku?
Například v Areálu Botanika pro vás připraví nezapomenutelný vánoční večírek na míru, a to ať už chystáte komorní setkání nebo velkolepou oslavu pro celý tým. Očekávat můžete špičkový catering dle vašich přání. Doporučí vám živou hudbu, DJ nebo jiný doprovodný program. Důležitá je i kapacita prostor, které si chcete pro vánoční večírek pronajmout. Vybrat si můžete Vilu Botanika, která nabízí až 45 osob nebo Restauraci Botanika až pro 100 osob.
Také tématické brunche jsou v Areálu Botanica gastronomickým zážitkem . Které to jsou?
Nejžádanější termíny se rychle plní, rezervujte si svůj večírek včas a přenechte starosti s organizací profesionálům. Kontaktujte [email protected] a začněte plánovat večírek, na který se bude dlouho vzpomínat!
Jak se decentně ne(opít)
Pokud již máte místo rezervované, oblečení vybrané a dárky nakoupené, nalaďte se vánočně a vyražte na akci. Ta začíná slavnostním přípitkem. Alkohol je k dispozici během celého večera. Zábava se stává postupně neformální, takže se v pozdějších hodinách díky alkoholu více odvážeme. Hranici, kdy se napít a přitom se úplně neopít, bychom si měli umět hlídat každý sám. Není nic horšího než nevhodný trapas, který nás další dny tíží a my nevíme, jak ho napravit… Některé situace, rozhovory jsou milé a vzpomínáme na ně ještě dlouho, za jiné bychom se raději do smrti neviděli. Proto se raději vyhněte konfliktním debatám, sporům, nevyžádaným radám i „zaručeným pravdám“.
Jestli nechceme riskovat nějaké faux pas nebo vypadat nejistě, objednáme si takové jídlo, o kterém víme, že nám nebude dělat problémy. Když se stane nějaká nehoda s jídle u stolu nebo rautového stolu, nenápadně upozorněte personál. Určitě se nebudeme bavit na úkor druhých a upozorňovat hlasitě na situaci ostatních kolem nás. Na talířek nabírejme tolik, kolik opravdu sníme.
O vánočních večírcích, ale i místě, kvalitní gastronomii se mluví ještě dlouho. Předvánoční čas je o smíření, zklidnění, setkávání, ale i laskavosti a vstřícnosti. Věřte, že pokud se nám večírek vydaří, odneseme si mnoho příjemných zážitků a hezkých vzpomínek.