Takové VIP si snad ta zmrzlina ani nezasloužila, říkají osobnosti

Jana Černá

Zdeněk Barták s pečenou zmrzlinou | Foto: Pavel Gwužd
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Frozen Bliss. Pečenou zmrzlinu nabízí Obecní dům, a to v jedné z nejkrásnějších secesních restaurací v Evropě. Nejen zde, ale i vedle v kavárně se scházely významné osobnosti napříč profesemi. Cateringová firma Vyšehrad 2000 tady již desítky let připravuje pro své hosty gastronomické lahůdky mezi které patří i vlastní výroba zmrzliny. Ta se připravuje denně čerstvá a je hotová za 15 minut. Zákazníci si ji můžou sníst jak tady, tak si ji můžou odnést v termo krabičce domů nebo do kanceláře.

Osobnosti na ochutnávce Frozen Bliss v Obecním domě | Foto: Jaroslav Hauer

 

Vyrábí se zde 25 druhu zmrzlin a každý den tady najdete jinou nabídku 6 zmrzlin. Všechny ovocné příchutě jsou sorbety, a tedy jsou bez laktózové. Dnes můžete také ochutnat sorbety – moruše, mango, jahoda zmrzliny – studentská pečeť, vanilka, pistácie.

Pečená zmrzlina – Frozen Bliss

„Moc děkujeme za pozvání, Natálka si zmrzku moc užila,“ řekl s nadšením Bohuš Matuš. Nápad pečené zmrzliny si pochvaloval také Karel Havlíček. „Rád chodím na akce, které připravuje paní Hájková. Dnes jsem kvůli zmrzlině utekl na chvíli ze sněmovny,“ řekl Karel Havlíček. Skladatel Zdeněk Barták při ochutnávce zmrzliny už přemýšlel nad letní akcí Sokola, ke které složil velmi hezkou hudbu. Na konci léta čeká skladatele oslava narozenin. „Zatím je to pro mě ještě daleko“.

Neodolal ani Karel Havlíček

„Moc děkujeme za pozvání, Natálka si zmrzku moc užila,“ řekl s nadšením Bohuš Matuš. Nápad pečené zmrzliny si pochvaloval také Karel Havlíček. „Rád chodím na akce, které připravuje paní Hájková. Dnes jsem kvůli zmrzlině utekl na chvíli ze sněmovny,“ řekl Karel Havlíček. Skladatel Zdeněk Barták při ochutnávce zmrzliny už přemýšlel nad letní akcí Sokola, ke které složil velmi hezkou hudbu. Na konci léta čeká skladatele oslava narozenin. „Zatím je to pro mě ještě daleko“.

Karel Havlíček, producentka Alka Hájková a Jan Měšťák

 

Fotograf Miloš Schmiedberger v rozhovoru se skladatelem Zdenkem Bartákem

„Ochutnal jsem nejen pečenou, ale kornoutkovou zmrzlinu. Je to zajímavý nápad,“ řekl moderátor Rey Koranteng, který zde moderoval právě Alce Hájkové křest podcastových rozhovorů. Ani fotograf Miloš Schmidberger nešetřil chválou: „Skvělý nápad, noblesní akce. Dnes dát takovou sešlost dohromady je náročné. To si ta zmrzlina snad ani nezaslouží,“ řekl s humorem. Jeho slova fotografovi potvrdila právě producentka Alka Hájková.

0