Slavík pro mě nebyl jen obyčejná anketa, říkal Karel Gott

Jan Černý

Karel Gott | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Hudební anketa Český slavík se připomíná v nové podobě. Tentokrát už bez její ikony. Pro Karla Gotta, který byl u jejího zrodu byla otázkou respektu i byznysu.

„S Karlem Gottem jsem se vídala léta především na generálkách,“ píše ve své knize Tanec mezi Mistry autorka Alka Hájková. „Vyrůstala jsem v této partě, chodila na zkoušky i do Lucerny, a to především před vánočními koncerty,“ vzpomíná autorka. „Bavilo mě pozorovat ten zdánlivě nekoordinovaný šrumec během generálky. Když jsem pak viděla profesionální výsledek v podobě koncertu, bylo to velmi zajímavé.“ Během let se z Alky Hájkové stala producentka společenských akcí. „Toto prostředí mě zaujalo. Především těmi, kteří byli opravdoví profesionálové. Mezi tyto lidi patřil režisér Jiří Adamec, který byl několik let s anketou Český slavík spojen. Před dvěma lety jsem měla chuť své zážitky sepsat do knihy, což se mi podařilo a jsem za to moc ráda, vzpomíná Hájková.

„Jsem ráda za krásné zážitky, ale také zkušenosti, které jsem v půběhu času nasbírala. Pamatuju si, jak jsem platila v obchodě u pokladny. V tu chvíli mi volal Karel. Ptal se, jesli nevím, na kterém skončil místě. Je to už několik let zpátky. On výslekdy neznal, ale byl zvědavý. Řekla jsme mu, že fakt nevím. Svůj telefonát odůvodnil tím, že je to pro něj důelžité nejen z důvodu prestiže, ale také pro obchodní aprtnery. právě oni se spojují především s vítězi. Druhý den jsme se potkali na generálce, o den později skončil na druhém místě“, zakončuje autorka knihy svojí vzpomínku na Českého slavíka s Karlem Gottem.

Českého Slavíka dnes čeká obnovená premiéra. Jaký ponese odkaz, kdo vzdá Mistorvi hold a kdo se stane vítězem?

Zdroj: kniha Tanec mezi Mistry

0