Karel Gott málem utekl z natáčení Silvestra

Jana Černá

Karel Gott | Foto: František Jirásek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Je tomu přesně 11 let, kdy se naposledy vysílal silvestrovský pořad přímým přenosem. Tehdy se natáčel v aquaparku v Čestlicích, režie se ujal Jiří Adamec. O adrenalin ani horko nebyla nouze. Hlavní hvězdou večera byl samozřejmě Karel Gott.

Neobvyklé prostředí přilákalo televizní štáb k natočení silvestrovské show. Silvestr na pláži se odehrával v různých prostorách aquaparku za účasti mnoha známých osobností. „Majitel resortu mě tehdy požádal, jestli bych neoslovila a nepřivedla ty největší osobnosti. Napadal mě Jiří Adamec, Karel Gott nebo Lucie Bílá,“ vzpomíná producentka Alka Hájková. „S režisérem Adamcem a Gottem jsme byli již sehraní ze slavnostního otevření veletrhu For Toys For Babys, a tak jsme pokračovali i v přípravách Silvestra.“

Jiří Adamec | Foto: Mirek Malec

Pro účinkující, ale i štáb to nebylo úplně lehké natáčení. „Vlhko a horko nedělalo technice úplně dobře. Neustále jsme měnili prostory, kde jsme točili, protože pan majitel chtěl během přenosu představit celý aquapark,“ vzpomíná režisér. „Do toho si Karel vymyslel, že by chtěl mořskou pannu, což bylo vtipné, ale nereálné,“ dodává Adamec. Za zpěvákem se vypravily také autobusy s německýma fanankama, což nebylo jednoduché uhlídat, ale nakonec vše dobře dopadlo.

Karel Gott měl na Silvestra velmi neobvyklé přání. Proč ho režisér Adamec zpochybnil?

Zkouška silvestrovského pořadu 2011 | Foto: František Jirásek

Produkce a Karel Gott dostala k dispozici ve SPA krásné šatny. „Karlovi se moc líbily. Vyvěsil si tady svůj italský oblek ušitý na míru. Během zkoušení se ukázalo, že zapomněl manžetové knoflíčky,“ vypráví Hájková. „Nakonec situaci zachránil jeho řidič Olda Havránek, který pro ně dojel na Bertramku. A tak Mistr opět vypadal jako ze žurnálu. Přípravy na silvestrovskou zábavu probíhaly od Vánoc, a tak o zajímavé situace, povídání i zážitky nebyla nouze. „Ve SPA hrála klidná, meditační hudba. Ptala jsem se Karla, jestli ji má rád. Překvapil mě odpovědí, že nikoliv, prý mu trhá uši. A tak rychle zmizel ve své šatně. Adrenalinový byl také samotný závěr vystoupení Gotta a Bílé. Oslňovaly je reflektory, takže neviděli na hodiny, které se blížily k půlnoci. Jirka Adamec to měl pod kontrolou a vše dopadlo přesně tak, jak mělo. Gott s Bílou nás jako v ostatních letech provedli až do prvních vteřin Nového roku,“ uzavírá vzpomínku na Silvetr 2011 producentka Alka Hájková.

5