Karel mi spadnul v restauraci ze židle, vzpomíná na Gotta kamarád z Austrálie

Jana Černá

Dort na námt knihy | Foto: Pavel Gwužd
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přátelé a kamarádi zavzpomínali na legendu Karla Gotta. Historky to jsou veselé, přesně takové, jaké by si zpěvák přál. On sám miloval humor, život, dobré jídlo, víno, ale i cestování. Velmi přátelsky a mile na něj zavzpomínal Petr Vítek, který Gotta hostil nejen v Austrálii.

Petr Vítek a Karel Gott na cestách | Foto: kniha Příběhy z trezoru

V knize příběhy z Trezoru, kterou autorka Alka Hájková pojmenovala po Gottově velkém hitu zavzpomínaly osobnosti, mezi kterými nechyběl ani kamarád Petr Vítek, který žije od mládí v Austrálii. Do této země pozval právě Karla Gotta.

Spolupráce nás sblížila i osobně. Protože jsem nebyl aktivně uvnitř showbyznysu, nemusel jsem si dávat pozor, co Karlovi řeknu, abych ho neurazil. Takže jsme jako kamarádi mohli vzájemně být otevřenější. Protože jsme oba gurmáni, chodili jsme společně na jídlo do restaurací.

Obálka knihy | Foto: Jakub Ludvík

„V argentinské restauraci v Dlouhé ulici v Praze jsme si objednali ke steaku červené víno. Karel se na něj díval odborným pohledem, několikrát zatočil skleničkou proti světlu. Když uběhla asi minuta, postrčil jsem mu, ať už se konečně napije, protože na nás kouká celá restaurace. A on ne. Přičichával k vínu a pořád tou skleničkou točil. Nakonec se napil, chytil se kolem krku a začal kašlat, spadnul ze židle na zem, odkud nám řekl, že je to v pořádku. Vrchní málem omdlel, že zabil Gotta. Takhle se bavil. A tohle mi udělal i v Austrálii,“ vyprávěl jednu ze svých příhod v knize KAREL-Příběhy z Trezoru Petr Vítek.

Jaké další historky odtajnil Gottův Trezor se dočtete právě v knize KAREL-Příběhy z Trezoru.

Zdroj: kniha Karel - příběhy z Trezoru

0